ειδήσεις

X370 ονομάζεται το High End Chipset των AMD Zen

Μετά την αποκάλυψη των Bristol Ridge APU για την αγορά των OEM και των νέων chipset τους, έρχονται πληροφορίες και για το μεγάλο X370 που θα υποστηρίζει εκτός των άλλων και τους νέους Zen της AMD.
Οι Bristol Ridge αποτελούν τα πρώτα ουσιαστικά APU ή γενικότερα επεξεργαστές που θα τοποθετούνται στο νέο socket AM4 και θα πλαισιώνονται από τα νέα chipsets της AMD, τα οποία αναμένεται να μας συνοδέψουν για αρκετό καιρό ακόμα. Η AMD θα ολοκληρώσει το lineup των επεξεργαστών της με τους Raven Ridge κάποια στιγμή μέσα στο 2017 οι οποίοι θα ακολουθήσουν τους Zen στις αρχές του ίδιου έτους.
Οι τελευταίοι αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινότητα, λόγω των επιδόσεων που έχουν υποσχεθεί κατά τη διάρκεια του performance demo που είδαμε μέσα στο καλοκαίρι ενώ θα είναι οι πρώτοι που θα κατασκευάζονται στη προηγμένη λιθογραφία των 14nm FinFET. Αν και στα προηγούμενα slides είδαμε την ύπαρξη του high end chipset για τα συγκεκριμένα CPU δε γνωρίζαμε την ονομασία του κάτι που συμβαίνει με τη σημερινή διαρροή. Το X370 θα υποστηρίζει τελικά μέχρι και δύο κανάλια μνημών DDR4, θύρες USB 3.1 Gen2, PCIe Gen 3 και SATA Exprerss όπως και τα μικρότερα κατά σειρά chipsets της οικογένειας και θα διαφέρει στο πλήθος των διαθέσιμων υποδοχών, στοχεύοντας έτσι τους πιο απαιτητικούς της αγοράς.
 Λέγεται επίσης ότι οι κατασκευαστές μητρικών έχουν ήδη στη διάθεσή τους τα πρώτα σχέδια και στην αγορά αναμένεται να δούμε τόσο αυτές όσο και τους επεξεργαστές τον Φεβρουάριο, με την ανακοίνωση να πραγματοποιείται έναν μήνα νωρίτερα.

About Freegr network

Από το Blogger.