freegr

Δύο κόσμοι, μία συσκευή, προσιτός συνδυασμός

Στην κατηγορία των tablets την τελευταία τριετία τα πράγματα είχαν, εν πολλοίς, αποσαφηνιστεί: αυτά της Apple είναι τα καλύτερα για γενική χρήση, όσα στηρίζονται σε Android καλά για γενική χρήση και αναπαραγωγή ψυχαγωγικού περιεχομένου, όσα στηρίζονται σε Windows καλά για δουλειά με συνοδευτικό πληκτρολόγιο (χρησιμοποιούμενα ως laptop δηλαδή).
Ξέραμε τί να διαλέξουμε, είχαμε καταλήξει, όλα καλά... ε, και έρχονται κατασκευαστές όπως η ελληνική MLS και μάς... αναθεωρεί τα συμπεράσματα, προσφέροντας tablet που και Windows 10 προσφέρει, και συνοδευτικό πληκτρολόγιο για να αξιοποιηθούν οι δημοφιλείς εφαρμογές του, και Android - παραμένοντας μάλιστα προσιτό! To MLS Magic θα άξιζε προσοχής και μόνο γι' αυτό, όπως διαπιστώσαμε ωστόσο από την χρήση του, ο συγκεκριμένος δεν είναι ο μόνος λόγος. Στην αξιολόγησή μας για οποιοδήποτε προϊόν θέτουμε πάντοτε ως πλαίσιο το κόστος του και, με αυτό ως δεδομένο, το Magic "κερδίζει τις εντυπώσεις" από τα πρώτα κιόλας λεπτά επαφής μαζί του: για τα €399 που ζητά, χαρακτηρίζεται από αξιοπρεπέστατο επίπεδο κατασκευής και καλαίσθητο, έστω και όχι εντυπωσιακό, σχεδιασμό. Επίσης με δεδομένο το γεγονός ότι τα 720 γραμμάρια του βάρους του αφορούν στο ίδιο το tablet (που εσωκλείει όλα τα υποσυστήματά του ως Η/Υ) και στο συνοδευτικό πληκτρολόγιο μαζί, η συσκευή συνολικά είναι ελαφριά (και κατά βάση λεπτή στα 9.1 χιλιοστά της).
Το μαύρο ματ περίβλημά του δεν... προσκαλεί δαχτυλιές και γρατσουνιές, ενώ οι μαγνήτες σύνδεσης κι "ασφάλισης" του tablet σταθερά στο πληκτρολόγιό του είναι ισχυροί κι αξιόπιστοι (στο πλαίσιο της λογικής χρήσης πάντοτε). Θετικότατες εντυπώσεις δημιουργεί το Magic και σε δύο άλλους σημαντικούς τομείς, αυτούς της οθόνης και του γενικού του εξοπλισμού.
Στα έως €399 κυκλοφορούν πολλά υβριδικά tablet με Windows τα οποία φέρουν μέτριας ποιότητας οθόνη, η διαγωνίου 11.6 του Magic όμως και ανάλυσης FullHD είναι, και πολύ καλά αποδίδει τα χρώματα (τόσο στο περιβάλλον των Windows όσο και του Android). Οι γωνίες θέασής της είναι καλές και το μόνο ίσως στοιχείο που θα μπορούσε να προβληματίσει είναι η ανακλαστικότητά της, η οποία περιορίζει τις γωνίες αυτές σε εξωτερικούς χώρους και κάτω από π.χ. το φως του ήλιου.
Ο εξοπλισμός του Magic, άλλωστε, περιλαμβάνει πρακτικά... τα πάντα, από την έξοδο HDMI για σύνδεση σε τηλεοράσεις ή προβολείς και την θύρα microSD για επέκταση του αποθηκευτικού του χώρου, μέχρι την θύρα microUSB για φόρτιση και σύνδεση με μέσα προβολής στο περιβάλλον Android (είναι και προδιαγραφών OTG για χρήση και αποθηκευτικών μέσων) και την υποδοχή για ακουστικά. Το κύκλωμα ασύρματης διασύνδεσης Wi-Fi του είναι ταχυτήτων Ν, ενώ η ενσωματωμένη του μπαταρία ανέρχεται στα 10.000 mAh, αρκούτως μεγάλη για αρκετές ώρες χρήσης και λειτουργίας σε κατάσταση αναμονής.

About Freegr network

Από το Blogger.