freegr

H Microsoft κλείνει το μάτι στην Apple και την Google

Πριν από μερικούς μήνες, και λίγο μετά την εξαγορά της έναντι $250 εκατομμυρίων από τη Microsoft, η Swiftkey (η εταιρία πίσω από το ομώνυμο app που ήρθε να αντικαταστήσει τα προεγκατεστημένα πληκτρολόγια των iOS και Android συσκευών μας) πλάσαρε στην αγορά μια εφαρμογή που εκμεταλλευόμενη την predictive text τεχνολογία της εταιρίας, υπόσχεται πως θα μετατρέψει τα μηνύματα σου σε Σαιξπηρικό σονέτο, με αφορμή την 400η επέτειο από το θάνατο του Βρετανού βάρδου! Όλα αυτά δεν ήταν βέβαια παρά ένα πείραμα με στόχο την ανίχνευση της αγοράς για τυχόν ευκαιρίες που μπορεί να έχουν μείνει ανεκμετάλλευτες στον τομέα δράσης της εταιρίας (που, ας είμαστε ειλικρινής, δεν είναι εξ ορισμού και πολύ ευρύς). Και βρέθηκαν τέτοιες…
Μπορεί ο μέσος χρήστης smartphone να μην είναι ακόμα έτοιμος να επικοινωνεί με τον περίγυρο του χρησιμοποιώντας ρήσεις του Άμλετ, είναι όμως σίγουρα εξαρτημένος από κάτι μικρά εικονίδια που τα τελευταία χρόνια αποπειρώνται να αποκτήσουν το μονοπώλιο στον τρόπο που ο περί ου ο λόγος εκφράζει τα συναισθήματα και τις προθέσεις του. Διαθέσιμο τόσο στο Apple όσο και στο Play Store (η εφαρμογή δεν «μιλάει» ακόμα Ελληνικά, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή όσοι ενδιαφέρεστε να τη δοκιμάσετε ιδιοχείρως), το Swiftmoji χρησιμοποιεί την αδιαμφισβήτητη αλγοριθμική υπεροχή της τεχνολογίας της Swiftkey για να σε βοηθήσει να διαλέξεις το τέλειο emoji! Στις Android συσκευές, το πληκτρολόγιο δουλεύει με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που το κάνει και το αυθεντικό Swiftkey, χρησιμοποιώντας δηλαδή το ιστορικό σου για να προβλέψει τι θα πληκτρολογήσεις στη συνέχεια. Η μόνη διαφορά είναι το ελαφρώς πιο επιτηδευμένο look με την πανταχού παρούσα μπάρα των προτεινόμενων emojis πάνω από το σημείο των λεκτικών προβλέψεων. Καθώς γράφεις αυτή η μπάρα συνεχώς ανανεώνεται, ώστε να σου δείχνει πάντοτε τα πιο σχετικά με το περιεχόμενο του κειμένου εικονίδια, ενώ κατά τα λοιπά δε διαφέρει σε τίποτα από όσα έχεις συνηθίσει χρησιμοποιώντας το Νο. 1 keyboard app παγκοσμίως. Στο iOS τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το Swiftmoji δεν αντικαθιστά το κανονικό πληκτρολόγιο αλλά αντιθέτως επαυξάνει το ήδη υπάρχον.
Γράφεις δηλαδή το μήνυμα σου και στην πορεία περνάς στο πληκτρολόγιο της εφαρμογής μέσω του «γνωστού» κουμπιού που απεικονίζει την υδρόγειο κάτω αριστερά. Εκεί θα βρεθείς μπροστά σε μια σελίδα με διάφορα emojis που βασίζονται στο κείμενο που μόλις έγραψες. Μια μάλλον ιδανική λύση, δεδομένων των περιορισμών που θέτει η ίδια η Apple στη χρήση εναλλακτικών πληκτρολογίων στο λειτουργικό της σύστημα.

About Freegr network

Από το Blogger.