ειδήσεις

Το IEEE P802.3bz ανεβάζει πέντε φορές την ταχύτητα Ethernet

Οι άνθρωποι συνήθ8ως δεν σκέφτονται και πολύ τις καλωδιώσεις που τρέχουν κατά μήκος των τοίχων και των πατωμάτων στο γραφείο ή ακόμα και στο σπίτι τους. Όμως αυτά τα καλώδια Ethernet είναι που φέρνουν την συνδεσιμότητα που χρειαζόμαστε για να εργαστούμε και να παίξουμε με τους υπολογιστές μας και τις συσκευές μας.
Το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) επικύρωσε νέες προδιαγραφές Ethernet με την ονομασία IEEE P802.3bz. Το νέο πρότυπο IEEE P802.3bz υπόσχεται πέντε φορές την μέγιστη ταχύτητα που προσφέρουν οι σημερινές προδιαγραφές Ethernet, και μάλιστα χωρίς να γίνουν αλλαγές στις υπάρχουσες καλωδιώσεις (αυτό σημαίνει ότι ο bandwidth θα εξελιχθεί σταδιακά πέρα από το 1Gbps). Το νέο πρότυπο περιέχει επίσης ένα ασύρματο στοιχείο για 2.5G και 5G Ethernet που επιτρέπει την συνδεσιμότητα με Access Points 802.11ac Wave 2.
Καθώς η νέα ασύρματη τεχνολογία WiFi 802.11ac Wave 2 αναπτύσσεται και αξιοποιείται, η ανάγκη να κάνουμε offload όλο και περισσότερα δεδομένα σε όλο και υψηλότερες ταχύτητες από το ασύρματο στο ενσύρματο δίκτυο δεν ήταν ποτέ άλλοτε περισσότερο κρίσιμης σημασίας” έγραψε ο Sachin Gupta, Vice President of Product Management σε μία ανάρτηση του στο blog, γιορτάζοντας την επικύρωση του προτύπου.
“Το να προχωρήσουμε πέρα από το 1Gbps χρησιμοποιώντας τα υπάρχονται καλώδια Cat5e και Cat6 ήταν θέμα συζήτησης πριν από δύο χρόνια, και τώρα με το NBASE-T, έχουμε την δυνατότητα να επεκτείνουμε την ζωή ενός τεράστιου περιουσιακού στοιχείου, του ενσύρματου δικτύου σας. Μόνο οι καλωδιώσεις Cat5e και Cat6 που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία 15 χρόνια ξεπερνούν τα 70 δισεκατομμύρια μέτρα, καλύπτοντας απόσταση περισσότερη από 10 ταξίδια στον Πλούτωνα”.
slashgear,insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.