τεχνολογία

Tεχνολογία της Microsoft παρακολουθεί τα πάντα για το καλό μας

Η Microsoft έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για το ότι κατασκοπεύει τους πελάτες της με το Windows 10. Η αιτία ή η πρόφαση σύμφωνα με την εταιρεία είναι ότι το λειτουργικό σύστημα συλλέγει ορισμένα δεδομένα που απαιτούνται για τη διάγνωση σφαλμάτων για να συμβάλει στη βελτίωση της αξιοπιστίας. Το γεγονός όμως φαντάζει πταίσμα μπροστά στο νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Microsoft. Αν ποτέ δούμε την συγκεκριμένη τεχνολογία σε μαζική παραγωγή, θα πρέπει να ξεχάσουμε τι σημαίνει ιδιωτικότητα.
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η εταιρεία ονομάζεται “Query formulation via task continuum,” και περιγράφει ουσιαστικά μια τεχνολογία που παρακολουθεί όλα όσα κάνουν οι χρήστες στους υπολογιστές τους, συμπεριλαμβανομένης και της ώρας που εργάζονται με εφαρμογές τρίτων.microsoft privacy Microsoft Όπως αναφέρει το MSPU, αυτό γίνεται για το καλό των χρηστών, καθώς η Microsoft προσπαθεί να συνδέσει τις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών με τις δικές της υπηρεσίες, προκειμένου να παρέχει μια καλύτερη εμπειρία αναζήτησης.
Πώς λειτουργεί:
Βασικά, η Microsoft υποστηρίζει ότι, παρακολουθώντας ότι κάνουν οι χρήστες στους υπολογιστές τους, όπως την δημιουργία ενός εγγράφου, η μηχανή αναζήτησης θα μπορεί να είναι πάντα προετοιμασμένη για την εμφάνιση καλύτερων αποτελεσμάτων αναζήτησης. Για παράδειγμα, εάν γράφετε ένα βιβλίο, το Bing θα ξέρει τι σας ενδιαφέρει (από το τι ακριβώς γράφετε) και θα μπορεί να παρέχει άμεσα αποτελέσματα που σχετίζονται με την εργασία σας. Η Microsoft αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες στην περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, εξηγώντας ότι το νέο χαρακτηριστικό θα μπορεί να συλλέξει κάθε είδους «σήμα», συμπεριλαμβανομένου και των κειμένων που βλέπει ο χρήστης, να αναγνωρίζει το κείμενο από εικόνες, τον ήχο από ένα τραγούδι που παίζει, και πολλά άλλα. «Το λειτουργικό σύστημα παρακολουθεί όλα τα δεδομένα κειμένου που εμφανίζονται στον χρήστη από οποιαδήποτε εφαρμογή, και στη συνέχεια εκτελεί ομαδοποίηση για να προσδιοριστεί η πρόθεση του χρήστη (από τα συμφραζόμενα).
 Η τεκμαιρόμενη πρόθεση του χρήστη αποστέλλεται σαν μήνυμα στους παρόχους αναζητήσεων για τη βελτίωση της κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησης, παρέχοντας βελτιωμένη εμπειρία στον χρήστη, καθώς τα ερωτήματα και τα αποτελέσματα θα είναι πιο σχετικά με αυτό που προσπαθεί να επιτύχει, » αναφέρει η Microsoft. Το Redmond τονίζει ότι οι χρήστες θα έχουν πάντα τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας και δεν υπάρχουν δεδομένα που φεύγουν από τον υπολογιστή χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

About Freegr network

Από το Blogger.