τεχνολογία

Coffee Lake Intel το 2018 και στα 7nm από το 2022

Από ότι φαίνεται, δεν είναι οι επεξεργαστές “Kaby Lake” οι τελευταίοι που θα κατασκευαστούν με μέθοδο 14nm. Τόσοι οι επεξεργαστές με την κωδική ονομασία “Cannon Lake” όσο και οι “Coffee Lake” αναμένεται επίσης να κατασκευαστούν σε κλίμακα 14nm, ενδεχομένως με κάποιες βελτιώσεις στην κατασκευαστική μέθοδο.
Οι επεξεργαστές “Coffee Lake” είναι η 9η γενιά των επεξεργαστών Core, δύο βήματα μπροστά σε σχέση με την αρχιτεκτονική “Kaby Lake” που αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της αργότερα μέσα στην χρονιά. Οι επεξεργαστές “Kaby Lake” θα κάνουν την εμφάνιση τους τόσο στην κατηγορία mobile των 15W (U-segment) όσο και στην κατηγορία mobile των 45W (H-segment) το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2016 αντίστοιχα, ενώ η κατηγορία U των 15W αναμένεται να ενισχυθεί και με επεξεργαστές “Cannon Lake” (8ης γενιάς Intel Core) μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Στα μέσα του 2018, η Intel έχει στόχο να λανσάρει τους “Coffee Lake” και στις δύο κατηγορίες της αγοράς, στα 45W (H-segment) και στα 15W(U-segment). Σύμφωνα με μία αναφορά του Hot Hardware, η Intel ενδέχεται να βρίσκεται μπροστά στην προοπτική να παραμείνει στην κατασκευαστική μέθοδο των 14nm για τα επόμενα τρία χρόνια, και το 2019, με την 10η γενιά των επεξεργαστών Core (Tiger Lake) να προχωράει στα 10nm. Οι επεξεργαστές τύπου “Tiger Lake”, οι διάδοχοι “Ice Lake” και μία ακόμη γενιά επεξεργαστών αναμένεται να κατασκευαστούν στα 10nm προτού η εταιρεία προχωρήσει στην κατασκευαστική μέθοδο των 7nm γύρω στο 2022.
techpowerup, insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.