ειδήσεις

Σημάδια βελτίωσης στην αγορά των φορητών υπολογιστών

Σημάδια ότι ίσως να σταματήσει η κατηφόρα των τελευταίων ετών στις πωλήσεις φορητών υπολογιστών και ίσως και σταθερών, φαίνονται από τα τελευταία νέα. 
Σύμφωνα με το Digitimes είχαμε αυξημένες αποστολές φορητών υπολογιστών μέσα στον Αύγουστο, ενώ και η Intel αναθεώρησε προς το καλύτερο τις εκτιμήσεις της για το τρέχον τρίμηνο, βάζοντας πορεία για ένα νέο ρεκόρ εσόδων τριμήνου. Σύμφωνα με το Digitimes, οι πέντε κορυφαίοι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, καθώς και οι τρεις κορυφαίοι ODMs( original design manufacturer ), είδαν τις αποστολές φορητών υπολογιστών να αυξάνουν κατά 27% και 31% αντίστοιχα τον Αύγουστο. Οι αύξηση αυτή πιστεύεται ότι οφείλεται στην δημιουργία ικανοποιητικού στοκ σε Αμερική και Ευρώπη για την περίοδο των εορτών, στην νέα αναβαθμισμένη έκδοση των Windows 10, καθώς και στην νέα σειρά επεξεργαστών Kaby Lake της Intel.
Από τους κατασκευαστές, η περισσότερο ωφελημένη φαίνεται να είναι η HP, η οποία αύξησε την αποστολή φορητών υπολογιστών κατά 700 χιλιάδες μονάδες. Μάλιστα η HP είχε ανακοινώσει έναν μήνα πριν, αύξηση εσόδων στο computer business τμήμα της της τάξης του 7,5% για το τρίτο τρίμηνο. Και η Lenovo είχε σημαντικά κέρδη, ενώ η Dell είδε μικρή μονοψήφια αύξηση. Η Asus και η Acer επίσης είδαν αύξηση της τάξης του 10%, σύμφωνα με το Digitimes. Με την HP να ανακοινώνει σημαντικά αυξημένες αποστολές φορητών και οι τρεις ODMs βγήκαν κερδισμένοι, αφού και οι τρεις αποτελούν προμηθευτές της. Για πρώτη φορά τους τελευταίους 16 μήνες οι συνολικές αποστολές των τριών μεγαλύτερων ODMs είχαν θετικό πρόσημο, με την Quanta να είναι η κύρια κερδισμένη παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με τον Ιούλιο.

About Freegr network

Από το Blogger.