Οι εταιρείες αυξάνουν δαπάνες στην Ε&Α λογισμικού

Μέχρι το 2020 οι εταιρείες θα δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους για Ε&Α (Έρευνα και Ανάπτυξη), στην Ε&Α λογισμικού και υπηρεσιών, σύμφωνα με τη μελέτη «2016 Global Innovation 1000» από τον κλάδο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικής της PwC.
Ο βασικός λόγος που οδηγεί τις εταιρείες προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι η ανάγκη τους να παραμείνουν ανταγωνιστικές και δικαιολογημένα, αφού σύμφωνα με τη μελέτη οι εταιρείες που παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση κερδών σε σχέση με τον ανταγωνισμό, διέθεσαν περισσότερο από το 25% του προϋπολογισμού τους στην Ε&Α λογισμικού.
  • Η μέση κατανομή των δαπανών Ε&Α για λογισμικό και υπηρεσίες αυξήθηκε από 54% σε 59% στο διάστημα μεταξύ 2010 και 2015 και αναμένεται να ανέλθει σε 63% έως το 2020.
  • Η μέση κατανομή των δαπανών για Ε&Α προϊόντων έπεσε στο 41% (από 46% το 2010) και αναμένεται να πέσει στο 37% έως το 2020 (συνολική μείωση της τάξης του 19%)
  • Η μέση κατανομή των δαπανών για Ε&Α λογισμικού θα αυξηθεί κατά 43% μέχρι το τέλος της δεκαετίας και οι δαπάνες για Ε&Α υπηρεσιών θα ξεπεράσουν σταδιακά τις επενδύσεις στην καινοτομία για προϊόντα (39% έναντι 37% έως το 2020).
  • Οι παγκόσμιες δαπάνες για Ε&Α λογισμικού έχουν αυξηθεί κατά 65% στο διάστημα 2010-2015, από 86 δις δολάρια σε 142 δις δολάρια.
«Πολλές από τις μεγαλύτερες καινοτόμες εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να αλλάζουν λόγω των μεταβαλλόμενων - και αυξανόμενων – προσδοκιών των πελατών» δηλώνει ο Barry Jaruzelski του τμήματος Ε&Α της Strategy& και Principal της PwC στις ΗΠΑ.
Σε περιφερειακό επίπεδο, οι εταιρείες στη Βόρεια Αμερική είναι εκείνες με την μεγαλύτερη μετατόπιση προς την προσφορά λύσεων λογισμικού - από 15% του συνόλου των δαπανών Ε&Α το 2010 σε 24% το 2020.
Η Ασία παραμένει «προϊοντοκεντρική» περιοχή, με 44% της Ε&Α να κατανέμεται στην προσφορά προϊόντων το 2010 πέφτοντας μόλις στο 40% το 2020. Η αυτοκινητοβιομηχανία και οι βιομηχανικοί κλάδοι κινούνται πιο επιθετικά προς την κατεύθυνση ανάπτυξης νέων λύσεων λογισμικού. Μεταξύ των εταιρειών που πραγματοποίησαν κάποια εξαγορά τα πέντε τελευταία έτη, η συντριπτική πλειοψηφία τους (71%) προχώρησε σε εξαγορά με σκοπό την ενίσχυση των ικανοτήτων τους σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού (33%) ή υπηρεσιών (38%).

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.