ειδήσεις

Επεξεργαστές AMD σε φορητους Mac!

Μέλη της AMD έχουν… “εντοπισθεί” σε συναντήσεις της Apple ενώ φήμες για συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών έχουν οδηγήσει σε εκτιμήσεις πως, στο κοντινό μέλλον, πιθανότατα θα δούμε νέα μοντέλα Mac που αντί για επεξεργαστές της Intel θα “φοράνε” λύσεις της AMD!
Αν και η AMD δεν είναι γνωστή μονάχα για τους επεξεργαστές της, αλλά και για τις κάρτες γραφικών της ATi (την οποία εξαγόρασε στο παρελθόν), καθώς και για συνδυασμούς αυτών, για άλλα chipsets και… λοιπά και λοιπά, οι φήμες θέλουν την Apple να εργάζεται μαζί με την AMD για να επεκτείνει το εύρος προτάσεων της και να γίνει πιο ανταγωνιστική, αλλά και για να ξεπεράσει προβλήματα που έχει συναντήσει με την Intel (π.χ. περιορισμένη διαθεσιμότητα νέων επεξεργαστών).
Η δε μάχη της Intel με την Nvidia όσον αφορά στα chipsets που μπορούν να συνεργάζονται με τους επεξεργαστές της πρώτης (η Intel ήθελε να είναι ο βασικός παραγωγός chipsets για τους επεξεργαστές της και να μειώσει τις όποιες ανταγωνιστικές προτάσεις), ανάγκασε και την Apple να ενσωματώσει chipsets της Intel στα νέα της MacBook Pros αντί για λύσεις άλλων κατασκευαστών. Όσο να’ ναι, δεν είναι και ότι καλύτερο από άποψη ευελιξίας ενώ “είσαι η Apple” να έχεις ως μοναδική επιλογή τόσο για επεξεργαστές όσο και για chipset μια, και μόνο, εταιρεία.

About Freegr network

Από το Blogger.