64bit

Νέα εποχή με τη σειρα Nano E από την VIA

Η VIA ανακοίνωσε την νέα σειρά επεξεργαστών Nano E, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα προσφέρουν υποστήριξη σε λογισμικό 64-bit, δυνατότητες εικονικοποίησης (virtualization) αλλά και μεγάλη διάρκεια ζωής στην αγορά "embedded" προϊόντων. Η VIA ανακοίνωσε πέντε νέα μοντέλα για την συγκεκριμένη αγορά που ξεκινούν από συχνότητα λειτουργίας 800MHz και φτάνουν τα 1,8GHz.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν επιτακτική ανάγκη η στροφή της εταιρείας στην αρχιτεκτονική 64-bit, αφού αυτό είναι το μέλλον της βιομηχανίας embedded προϊόντων. Άλλωστε όπως λέει η εταιρεία, νέα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows Embedded Standard 7, είναι ικανά να εκμεταλλευτούν το 64-bit οικοσύστημα, το οποίο με τη σειρά του παρέχει τη δυνατότητα στους επεξεργαστές να επεξεργάζονται διπλάσιο αριθμό δεδομένων ανά κύκλο ρολογιού.
Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ευκολία στον χειρισμό μεγάλων σετ δεδομένων και σε συνολική αύξηση στην απόδοση σε σχέση με τις μη γηγενής 64-bit αρχιτεκτονικές.
"Οι επεξεργαστές της σειράς Nano E έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την μετάβαση στις επερχόμενες νέες τεχνολογίες που θα αναδιαμορφώσουν την βιομηχανία των embedded προϊόντων στα χρόνια που θα έρθουν" είπε ο κος. Daniel Wu, Vice President του τμήματος VIA Embedded Platform της VIA Technologies.
Η νέα σειρά επεξεργαστών VIA Nano E υποστηρίζει επιπλέον την τεχνολογία "εικονικοποίησης" VIA VT Virtualization που επιτρέπει σε λογισμικό και εφαρμογές να χρησιμοποιούνται σε διάφορα εικονικά σενάρια χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση. Επιπλέον, όπως με όλους τους VIA επεξεργαστές, η VIA PadLock Security Engine προσφέρει κρυπτογράφηση δεδομένων σε επίπεδο hardware.

About Freegr network

Από το Blogger.