ειδήσεις

Firefox 4.0: νέα εποχή στην επιφάνεια εργασίας

Η Mozilla εργάζεται εδώ και καιρό πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας για τον Firefox. Ο αρμόδιος επ' αυτού σχεδιαστής Stephen Horlander δημοσίευσε νέα προσχέδια τα οποία μας δείχνουν τις προόδους που έχουν γίνει.
Έτσι, για παράδειγμα, εμφανίστηκε ένα νέο πλαίσιο διαλόγου το οποίο ξεπροβάλει όταν ο Firefox ρωτά το χρήστη για το αν πρέπει να αποθηκεύσει ή όχι τον κωδικό πρόσβασης σε ένα site. Ο Horlander παρουσίασε πέντε διαφορετικές εκδόσεις αυτού του στοιχείου.
Επιπλέον ο Horlander φαίνεται να επικεντρώνεται στη ημιδιάφανη, "γυάλινη", οπτική του browser η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, προτιμάται από την ομάδα ανάπτυξης. Η ακόλουθη εικόνα απεικονίζει την ενσωμάτωση του download manager στη νέα επιφάνεια εργασίας .
Tέλος ο σχεδιαστής της Mozilla κάνει προτάσεις για διάφορα κουμπιά, τα οποία εμφανίζονται όταν ο χρήστης πληκτρολογεί κείμενο στον browser. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, αποτελούν σχεδιαστικές προτάσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό να ξεκινήσουν ένα κύκλο συζητήσεων. Για το αν εφαρμοστούν ή όχι δεν μπορεί κανείς να το ξέρει από τώρα.

About Freegr network

Από το Blogger.