ειδήσεις

H πρόκληση της AMD στην Intel με το Turbo Core

Η τεχνολογία Intel Turbo Boost εφαρμόζεται σε επεξεργαστές των σειρών Core i5/i7, κάνοντας επιλεκτικά overclock σε έναν ή περισσότερους πυρήνες, με όριο τη θερμική αντοχή της CPU. Η ελαφρώς διαφοροποιημένη απάντηση της AMD έρχεται με τους Phenom II X6 και ονομάζεται Turbo Core.
Η διαφοροποίηση στην τεχνολογία Turbo Core έγκειται στον αριθμό των πυρήνων στους οποίους εφαρμόζεται το overclocking. Ενώ στην περίπτωση της Intel ο αριθμός των overclocked πυρήνων μπορεί να είναι μεταβαλλόμενος, στην τεχνολογία Turbo Core είναι συγκεκριμένος. Ειδικά για την περίπτωση των εξαπύρηνων Phenom II X6, ο επεξεργαστής «κόβει» τους μισούς και ενισχύει το voltage και τη συχνότητα λειτουργίας στους υπόλοιπους τρεις.
Αν και ακούγεται πιο απλοϊκή λύση, μόνο οι μετρήσεις και τα benchmarks θα δείξουν την πραγματική αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα overclocking με αυτή την τεχνική είναι ο AMD Phenom II X6 1090T, στον οποίο η βασική συχνότητα των 3,2GHz μπορεί να φθάσει, σε λειτουργία Turbo Core, στα 3,6GHz, μια αύξηση της τάξης του 15%. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι επεξεργαστές Phenom II X6, αν και με δυο πυρήνες παραπάνω, θα έχουν το ίδιο TDP των 125W με τους Phenom II X4 ενώ θα μπορούν να τοποθετηθούν στα ίδια AM2+ και AM3 sockets που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Πηγες: Engadget, myplaisio

About Freegr network

Από το Blogger.