ειδήσεις

Η Microsoft φέρνει επανάσταση στις οθόνες αφής

Ο Bill Buxton, διευθύνων ερευνητής στο κέντρο ερευνών της Microsoft Research, κάνει μια επίδειξη σε ένα βίντεο για το πώς θα μπορούσατε να αλληλεπιδράτε στο μέλλον με τις φορητές συσκευές σας. Η λέξη κλειδί : "Natural User Interface". O Buxton, sε μια επίδειξη της ερευνητικής του εργασίας, συγκρίνει τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης με μια πανοραμική φωτογραφία, ανάμεσα σε ένα σύνηθες κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής και σε μια συσκευή του «μέλλοντος».
Στην τελευταία περίπτωση το ζουμ και η μετακίνηση κομματιών της εικόνας μπορεί να γίνει με μετακινήσεις της συσκευής. Όταν μετακινήσει ο χρήστης τη συσκευή του προς τα δεξιά, θα μετακινηθεί η εικόνα, απεικόνιζοντας το αντίστοιχο μέρος της.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μετακινήσετε ή να κάνετε ζουμ σε εικόνες, σελίδες του Web ή έγγραφα μόνο με το ένα χέρι σας – σε αντίθεση με τις τωρινές οθόνες αφής που απαιτούν τη χρήση και των δύο χεριών σας. Το δεύτερο χέρι του χρήστη παραμένει ελεύθερο για να κάνει άλλες δουλειές, όπως, για παράδειγμα να επιλέξει κείμενο.

About Freegr network

Από το Blogger.