ειδήσεις

30% των torrents είναι fake

Μια ομάδα ειδικών από το πανεπιστήμιο Universidad Carlos III de Madrid διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με την εγκυρότητα των αρχείων που διακινούνται στο δίκτυο BitTorrent και συγκεκριμένα στις μηχανές Pirate Bay και Mininova. Τα ευρήματα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, περίπου το 25% των downloads αφορά fake torrents που δεν περιέχουν αυτό που περιγράφουν στον τίτλο τους. Το συνολικό ποσοστό των fake torrents που είναι ενεργά στο δίκτυο υπολογίζεται στο 30%. Το γεγονός ότι τα fake torrents παραμένουν εν ισχύ και αφορούν ένα στα τέσσερα downloads σημαίνει ότι το Pirate Bay, το Mininova και προφανώς και άλλα sites δεν καταφέρνουν να εντοπίσουν και να απομακρύνουν έγκαιρα τα πλαστά torrents.
Όσο για την προέλευση των fake torrents, αυτή εντοπίζεται σε hackers που διακινούν malware, καθώς και σε οργανώσεις που αγωνίζονται κατά της πειρατείας. Προφανώς, οι οργανώσεις αυτές θέλουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των downloaders, έτσι ώστε να εγκαταλείψουν τα torrents και να στραφούν σε νόμιμες αγορές ταινιών και μουσικής.
Πηγή: techspot,techinsidergr

About Freegr network

Από το Blogger.