ειδήσεις

DDR4 στα 2133MHZ είναι πολλά;

Η Samsung είναι ίσως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής RAM modules. Μάλιστα έχει στην κατοχή της και πολλές πατέντες τις οποίες και παραχωρεί σε τρίτους κατασκευαστές φυσικά έναντι αμοιβής. Ήρθε λοιπόν η ώρα, η Samsung γραφεί ιστορία ξανά αφού πρώτη απ όλους κατασκεύασε ένα DDR4 module.
Το καινούργιο DDR4 module είναι φτιαγμένο στα 30nm και λειτουργεί στα 2133 MHz, ενώ θελει μολις 1.2V για να παίξει σε αυτή την υψηλότατη συχνότητα.
Μάλιστα, η Samsung κάνει χρήση και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον όπως η καινούργια «Pseudo Open Drain» (POD) η οποία είναι ξεκάθαρο ότι είναι τεχνολογίαεξοικονόμησης ενέργειας.
Με την χρήση της POD τεχνολογίας τα νέα DDR4 modules χρειάζονται μόλις την μισή ισχύ απ' ότι τα αντίστοιχα DDR3 για την ίδια δουλειά. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όλοι οι κατασκευαστές δείχνουν να βολεύονται με τις DDR3 αλλά η Samsung διαβεβαιώνει ότι είναι ήδη έτοιμη και οι DDR4 δεν θα αργήσουν καθιερωθούν και να υιοθετηθούν απ όλους. Οι επίσημες συχνότητες λειτουργίας των DDR4 θα είναι από 1600 MHz έως 3200 MHz και το πιθανότερο είναι ότι αυτές οι ταχύτητες θα ξεπεραστούν κατά πολύ στην πραξη.

About Freegr network

Από το Blogger.