ειδήσεις

Windows 8 smartphones με Intel inside

Ο Paul Otellini, CEO της Intel, αποκαλύψε πολλά με τις δηλώσεις του κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, καθώς παρουσίασε τα σχέδια της εταιρίας για τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το επόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 8!
“Το θετικό για την Intel είναι ότι με την ενοποίηση των λειτουργικών συστημάτων (σ.σ. από τη Microsoft) έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα touch-enabled λειτουργικό σύστημα για tablets που θα λειτουργεί με κάποιον επεξεργαστή Intel, αλλά και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε επεξεργαστή Intel πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Windows 8 ή ‘επόμενης γενιάς Windows’, αφού έχει την ίδια βασική κατασκευή. Και το βλέπω ως πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμάς“
Η δήλωση είναι λίγο περίεργη, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η Intel δεν έχει αυτή τη στιγμής κανένα επεξεργαστή που να είναι κατάλληλως για κινητά τηλέφωνα. Από την άλλη, ο Steve Ballmer ανέφερε στην CES 2011 ότι η επόμενη έκδοση των Windows θα υποστηρίζει επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM, αλλά και x86.
Αυτό που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον είναι η πεποίθηση της Intel ότι η Microsoft θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα πλούσιο λειτουργικό σύστημα χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων έτσι ώστε να μπορέσει να προωθήσει τους επεξεργαστές της και σε μελλοντικά smartphones!
πηγή ZDnet.com

About Freegr network

Από το Blogger.