ειδήσεις

ASUS Z87 Classic Series: Το πετυχημένο lineup της εταιρείας

Η Asus συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει μέχρι στιγμής στο χώρο των μητρικών με την παρουσίαση ορισμένων νέων μοντέλων, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η υιοθέτηση νέου χρωματικού φόντου. Συγκεκριμένα η εταιρεία σταδιακά απομακρύνεται από το μαύρο PCB με μπλε heatsinks, επιλογές που είχε μέχρι προσφάτως διατηρήσει από την παρουσίαση των πρώτων μητρικών LGA1156, πριν από τέσσερα χρόνια. Πλέον η εταιρεία στα συγκεκριμένα μοντέλα τα επενδύει με μαύρα PCBs και επιχρυσωμένα heatsinks που καλύπτουν τα VRM και το PCH. Η ονομασία των μελών της νέας οικογένειας (mainline (classic)) κινείται στα πλαίσια της λιτότητας. Συγκεκριμένα έχουμε τις entry-level Z87-C & Z87-A, τις mid-range Z87-PLUS & Z87-PRO και τέλος τις premium Z87-DELUXE.
H Z87-C φέρει 4- phase CPU power, τέσσερα DIMM slots που υποστηρίζουν έως 64GB μνήμης dual-channel DDR3, ένα μονό PCI-Express 3.0 x16 slot συνδεδεμένο με το CPU, ένα PCI-Express 2.0 x16 (electrical x4) συνδεδεμένο με το PCH καθώς και δύο άλλα PCI-Express x1 slots αλλά και τρία απλά PCI slots. Παρέχει εξόδους DVI, D-Sub και HDMI. Να σημειωθεί ότι προσφέρει οχτώ θύρες SATA 6 Gb/s, 8-channel HD audio, τέσσερις USB 3.0 θύρες, αλλά και gigabit Ethernet. Αποτελεί την πιο προσιτή μητρική, καθώς μπορεί να βρεθεί στην τιμή των $100 ή και φθηνότερα. 
Η Z87-A έρχεται με 8-phase CPU power ενώ να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνει δύο PCI-Express 3.0 x16 συνδεδεμένα με το CPU, ένα τρίτο PCI-Express 2.0 x16 συνδεδεμένο με το PCH. Μην αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι εξοπλίζεται με δέκα θύρες SATA 6 Gb/s και περιλαμβάνει 8-channel HD audio με οπτικό SPDIF και gigabit Ethernet. Το board υποστηρίζει 2-way SLI και CrossFireX setups και θα αποτελεί την φθηνότερη λύση για builds με πολλαπλές κάρτες γραφικών
Περνώντας τώρα στα mid-range προϊόντα, έχουμε την Z87-PLUS που διαθέτει το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα εξοπλίζεται όμως με μια σειρά από overclocker-friendly χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά σταθεροποίησης της μνήμης και υπερχρονισμού του επεξεργαστή, απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα expansion slots είναι τα ίδια με την Z87-A.
Η Z87-PRO έχει σχεδιαστεί για χρήστες οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του socket LGA1150. Συγκεκριμένα διαθέτει 12-phase CPU power , τρία PCI-Express 3.0 x16 slots συνδεδεμένα με το CPU (x16/NC/NC ή x8/x8/NC ή x8/x4/x4), τέσσερα PCI-Express x1 slots, οχτώ εσωτερικές και δύο εξωτερικές θύρες SATA αλλά και έξι USB 3.0 ports, 8-channel HD audio, gigabit Ethernet, WiFi (802.11 b/g/n) και εξόδους DVI, D-Sub, HDMI καθώς και DisplayPort.

Κλείνοντας έχουμε και την Z87-DELUXE. Προσφέρει 16-phase CPU power ενώ τα expansion-slot είναι ακριβώς τα ίδια με την Z87-PRO, με την διαφορά ότι έρχεται με οχτώ SATA 6 Gb/s θύρες, οχτώ USB 3.0 ports, 802.11ac WiFi, dual gigabit Ethernet και εξόδους HDMI και DisplayPort. 

About Freegr network

Από το Blogger.