ειδήσεις

Για κυβερνοκατασκοπεία κατηγορούν ευθέως οι ΗΠΑ την Κίνα

Πεκίνο: Για εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας κατηγορούν για πρώτη φορά ευθέως οι Ηνωμένες Πολιτείες την κυβέρνηση και το στρατό της Κίνας, συνδέοντας το Πεκίνο με εισβολές στα πληροφοριακά συστήματα της αμερικανικής κυβέρνησης. 
«Αβάσιμες» χαρακτηρίζει η Κίνα τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του Πενταγώνου, λέγοντας ότι εκφράζουν την «αμερικανική δυσπιστία». 
Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει λόγο για ηλεκτρονικές εισβολές με στόχο την απόσπαση πληροφοριών στους τομείς της διπλωματίας, της οικονομίας και της άμυνας προς ενίσχυση του αμυντικού προγράμματος της Κίνας. Στην ίδια έκθεση ασκείται, επίσης, κριτική για την «έλλειψη διαφάνειας» στη διαδικασία εκσυγχρονισμού του στρατού της Κίνας, καθώς και τις αμυντικές δαπάνες. 
«Το 2012, αρκετά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο, περιλαμβανομένων συστημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης, συνέχισαν να γίνονται στόχος εισβολών, ορισμένες εκ των οποίων φαίνεται να συνδέονται άμεσα με την κυβέρνηση και το στρατό της Κίνας» αναφέρεται στην έκθεση του Πενταγώνου. 

About Freegr network

Από το Blogger.