ειδήσεις

Η Foxconn ξεκίνησε παραγωγή των iWatch με OLED οθόνη


Η Apple δεν συμπαθεί τις OLED οθόνες. Χρησιμοποιεί LCD IPS οθόνες στις συσκευές της, οι οποίες προσφέρουν καλύτερη ακρίβεια στο χρώμα, απ' ότι οι OLED. Θεωρητικά όμως, οι OLED είναι ενεργειακά πιο οικονομικές από τις LCD, γιαυτό και μια νέα αναφορά έκανε την εμφάνιση της σήμερα που θέλει την Apple να επιλέγει OLED οθόνη για το iWatch, το οποίο η Foxconn έχει ήδη ξεκινήσει να το παράγει.
Η αναφορά έρχεται από το Ταϊβανέζικο Economic Daily News και θέλει την Apple να δοκιμάζει OLED οθόνες 1.5-ιντσών για το iWatch.
Οι οθόνες αυτές έχουν κατασκευαστεί από την RiTdisplay χρησιμοποιώντας γυαλί με ενσωματωμένους αισθητήρες, αντί για μια ξεχωριστή multitouch επιφάνεια. Αυτό θα βοηθήσει το iWatch να παραμείνει λεπτό, ενώ θα αφήσει και αρκετό χώρο ελεύθερο για μεγαλύτερη μπαταρία.
Επιπλέον, η Economic Daily News ισχυρίζεται ότι η Foxconn έχει ήδη ξεκινήσει τη παραγωγή του ρολογιού. Η Apple έχει κάνει ήδη τις πρώτες παραγγελίες, ωστόσο ο αριθμός των κομματιών δεν είναι μεγάλος, άλλα είναι όσο χρειάζεται για να γίνουν κάποιες δοκιμές πάνω στη συσκευή, παράλληλα θέλουν να δουν και το πόσο εύκολο μια τέτοια συσκευή μπορεί να μπει σε μαζική παραγωγή.
Αν οι φήμες αληθεύουν τότε η Apple πρόκειται να κάνει ακόμα ένα μεγάλο άλμα στη τεχνολογία. Οι οθόνες των τωρινών smartphone είναι όλες e-ink, κάτι το οποίο η Apple δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ, διότι άπλα δεν είναι τόσο όμορφο όσο μια OLED. Και το να χρησιμοποιήσεις OLED οθόνη προφανώς είναι αρκετά πιο δύσκολο, αλλιώς ήδη θα το είχαν κάνει αρκετοί.

About Freegr network

Από το Blogger.