τεχνολογία

Η AMD ανακοίνωσε την Radeon Vega Frontier Edition

Η πρώτη υλοποίηση που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Vega έχει την ονομασία Radeon Vega Frontier Edition, αλλά δεν απευθύνεται όπως θα περιμένατε σε… gamers, παρά σε αναλυτές δεδομένων, σε όσους ασχολούνται με το βιομηχανικό σχέδιο, σε μηχανικούς κ.ά. Η Radeon Vega Frontier Edition θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο μισό του Ιούνη. Όσον αφορά στις κάρτες γραφικών που θα βασίζονται σε GPU Vega, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την έκθεση Computex 2017 για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. 
Η Radeon Vega Frontier Edition πάντως είναι η κάρτα γραφικών με τα 16GB μνήμης HBM2 που είδαμε σε διάφορες διαρροές τις τελευταίες εβδομάδες. Αν και βεβαίως είναι ακόμα νωρίς για να κρίνουμε, αν ισχύει ο ισχυρισμός της AMD για βελτίωση 1.5x στην απόδοση FP32 –κρίσιμης σημασίας για την απόδοση στο gaming- τότε ενδεχομένως η Vega να τα βρει σκούρα απέναντι στην αρχιτεκτονική Pascal της Nvidia (ίσως καταλήξει να βρίσκεται ανάμεσα σε GeForce GTX 1070 και 1080).
 Αν ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται στα σκαριά μία κάρτα γραφικών με δύο GPUs, ώστε η AMD, έστω και με μία τέτοια dual-GPU λύση, να βρεθεί πάνω από την Nvidia σε απόδοση, και επομένως πάνω από την κορυφαία single-GPU κάρτα γραφικών της, την Titan Xp. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η Radeon Vega Frontier Edition χρησιμοποιεί δύο 8-pin PCI-E connectors για τη τροφοδοσία της, κάτι που ενδεχομένως μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το power draw είναι άνω των 300W Για την ώρα, φαίνεται πως η AMD έβαλε στόχο την αγορά των επαγγελματιών που ασχολούνται για παράδειγμα με τη μηχανική εκμάθηση (machine learning), γυρεύοντας βεβαίως τα υψηλότερα κέρδη που είναι διαθέσιμα στην αγορά των επαγγελματιών, σε σχέση με την καταναλωτική πλευρά των γραφικών. Ο στόχος πάντως της AMD, ήταν η κατασκευή μίας GPU που θα διέπρεπε τόσο στις επαγγελματικές εφαρμογές (CAD κ.ά) όσο και στο gaming, και σύμφωνα με τον Raja Koduri της AMD, η Vega πετυχαίνει και στα δύο. 
Η τελική διαμόρφωση της Vega επετεύχθη πριν από περίπου δύο χρόνια, με τον στόχο να είναι τα 60fps σε ανάλυση 4K. Η Vega καταφέρνει στο Sniper Elite 4 να αποδώσει περισσότερα από 60fps σε ανάλυση 4K. Η εταιρεία επίσης μαθαίνουμε ότι είναι ιδιαίτερα περήφανη για τον High Bandwidth Cache Controller της. Σε επίδειξη που πραγματοποίησε, τρέχοντας το Rise of the Tomb Raider, και με τη μνήμη του συστήματος να μην ξεπερνάει τα 2GB, η απόδοση ήταν τριπλάσια –στον minimum αριθμό των frames per second- από ένα σύστημα χωρίς HBCC (αυτό το έχουμε δει στο παρελθόν και στο Deus Ex: Mankind Divided.
techpowerup, inosmnia

About Freegr network

Από το Blogger.