ειδήσεις

Δυνατό server roadmap της AMD

Πολλά και ισχυρά chips για servers και embedded συστήματα ετοιμάζει η AMD για τα επόμενα δύο χρόνια και το roadmap που εμφανίστηκε επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό μαζί με πλήθος από slides. Αρχικά, πολλά από αυτά ήταν εδώ και μερικούς μόλις μήνες αλλά μόνο σε συνεργάτες και επενδυτές της AMD. Στο roadmap βλέπουμε την ύπαρξη ενός CPU με το όνομα Starship, που αποτελεί ίσως την κορυφαία υλοποίηση της εταιρίας για τον high performance computing που περιλαμβάνει datacenters και workstations μεγάλου βεληνεκούς. 
Ο επεξεργαστής με τη κωδική ονομασία Starship έρχεται με 48 πυρήνες και 96 threads, σε ένα πακέτο με TDP που δε θα ξεπερνά τα 180W ενώ θα είναι από τους πρώτους που θα κατασκευάζονται στη λιθογραφία των 7nm FinFET της GlobalFoundries. Όλα αυτά για το 2018 όμως. Η AMD έχει και φέτος στα σκαριά ένα CPU υψηλών επιδόσεων και για server καταστάσεις με 32 πυρήνες και 64 threads. 
Ο επεξεργαστής θα βρίσκεται στη λεγόμενη και Naples πλατφόρμα όπου και μέσω ενός ειδικούς interconnect θα συνδέει υποσυστήματα του server αλλά κυρίως, περισσότερους ίδιους επεξεργαστές για άμεση επικοινωνία. Στα slides εμφανίζονται επίσης και πολλές embedded πλατφόρμες των οποίων η χρήση είναι σχεδόν απεριόριστη, σε συστήματα ιατρικού περιεχομένου, αλλά και πολλούς άλλους τομείς.

About Freegr network

Από το Blogger.