τεχνολογία

Το μικρότερο και πιο οικονομικό drone της εταιρείας

Η πλέον πρόσφατη τάση στη βιομηχανία των drones θέλει το μέγεθός τους να …συρρικνώνεται, ώστε να γίνονται ολοένα και πιο portable. Αυτή την τάση δε θα μπορούσε να μην υιοθετήσει η ηγέτιδα του χώρου, DJI, που μόλις ανακοίνωσε το Spark, ένα mini drone με βάρος κάτω από 300 γραμμάρια, το μέγεθος του οποίου συγκρίνεται με ένα κουτί αναψυκτικού.
Πέρα από το μικρότερο drone της DJI, το Spark είναι επιπλέον και το πιο οικονομικό, καθώς το κόστος του φτάνει μόλις τα 499 δολάρια, τη στιγμή που οι άλλοι προτάσεις της εταιρείας ξεπερνάνε τα 1.000 δολάρια.
Στο DJI Spark συναντάμε έξυπνες λειτουργίες όπως τα Active Track (όπου λοκάρει σε ένα αντικείμενο και το ακολουθεί) και TapFly (όπου μπορεί να πετάξει προς ένα συγκεκριμένο σημείο αποφεύγοντας εμπόδια στη διαδρομή), τα οποία έχουμε δει στο premium Phantom 4, ενώ είναι το πρώτο drone που σας επιτρέπει να το κατευθύνετε είτε μέσω χειρονομιών (gestures) ή βέβαια και χρησιμοποιώντας το smartphone σας. Η μπαταρία του αντέχει για 16 λεπτά με μία απλή φόρτιση.
DJI_Spark_Family_Bike_Ride
Η κάμερά του υποστηρίζεται από σταθεροποιητή 2 αξόνων και μπορεί να συλλάβει video 1080p και εικόνες ανάλυσης 12MP. Ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται QuickShot Intelligent Flight Mode επιτρέπει στο drone να τραβήξει υλικό δέκα δευτερολέπτων που μπορείτε να μοιραστείτε άμεσα στα social media. Το DJI Spark έχει ενσωματωμένους αισθητήρες που του επιτρέπουν να αποφεύγει τα εμπόδια, με την ανώτατη ταχύτητα του να φτάνει τα 50 χλμ την ώρα.
DJI_Spark_Group_1
Θα είναι διαθέσιμο σε πέντε χρώματα: Alpine White, Sky Blue, Meadow Green, Lava Red, και Sunrise Yellow, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου. Να σημειώσουμε ότι θα πωλείται και σε πακέτο που περιλαμβάνει charging hub, "προφυλακτήρες" για τους έλικες του, επιπλέον μπαταρία, ξεχωριστό remote control και πολλά περισσότερα, με επιπλέον κόστος 200 δολάρια.

About Freegr network

Από το Blogger.