ειδήσεις

Intel Core i9: Νέα γενιά high end CPU;

Πολλές είναι οι πληροφορίες που δείχνουν πως η Intel δε στοχεύει μόνο στη κυκλοφορία "ενός ακόμη σετ πανομοιότυπων επεξεργαστών" αλλά στην διεύρυνση των διαθέσιμων μοντέλων. Και έτσι θα δημιουργηθεί η σειρά Core i9, διατηρώντας πάντα τον μονό αριθμό μπροστά, κάτι που μέχρι στιγμής αποτελεί φήμη του διαδικτύου, αφού εμφανίστηκε από μια φωτογραφία μιας powerpoint παρουσίασης. Το μεγαλύτερο μοντέλο θα είναι ο Core i9 7920X ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα της βιομηχανίας (λεπτομέρειες δε φαίνονται στο screenshot παρακάτω) είναι πως θα περιλαμβάνει 12 πυρήνες με HyperThreading (24 συνολικά). 
Η οικογένεια θα περιλαμβάνει γενικά 6 μοντέλα και ο αμέσως επόμενος, Core i9 7900X δε θα έχει λιγότερους από 10 πυρήνες μαζί με 20 threads, όπως ακριβώς και ο Core i7 6950X τώρα. Αμφότεροι θα περιλαμβάνουν μέχρι και 44 PCIe lanes για έως και quad SLI Crossfire και πολλούς M.2 SSD. Στα αμέσως χαμηλότερα στρώματα συναντάμε τον Core i9 7820Χ και τον Core i9 7800X οι οποίοι θα έχουν από 8 και 6 πυρήνες αντίστοιχα και με τη βοήθεια του HyperThreading θα φτάνουν τον διπλάσιο αριθμό threads. Η είδηση είναι hot και για ακόμη έναν λόγο. Η Intel λανσάρει ταυτόχρονα δύο αρχιτεκτονικές, τους Kaby Lake X καθώς και τους Skylake X. 
Οι πρώτοι τέσσερις εντάσσονται στην Skylake X αρχιτεκτονική ενώ οι δύο στη συνέχεια ολοκληρώνουν το lineup και βασίζονται στην Kaby Lake X αρχιτεκτονική. Ο λόγος για τους Core i7 7740K και Core i7 7640K οι οποίοι περιλαμβάνουν τέσσερις πυρήνες (ο πρώτος με τη μόνη διαφορά ότι θα έχει HyperThreading) ενώ specs όπως συχνότητες και TDP φαίνονται από τον πίνακα του VideoCardz. hwbox

About Freegr network

Από το Blogger.