τεχνολογία

ΤΟ FBI ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ HACKING

Σύμφωνα με πηγές το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών της Αμερικής (FBI) ενημέρωσε μόλις δυο από τους 80 συνολικά αξιωματούχους πως είχαν γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η Υπηρεσία παρακράτησε πληροφορίες για πάνω από ένα χρόνο παρά το γεγονός ότι είχε αποδείξεις πως Αμερικανοί είχαν στοχοποιηθεί από μια ψηφιακή οντότητα ονόματι Fancy Bear και η οποία σχετίζεται με το Κρεμλίνο.
Το FBI από την μεριά του δήλωσε πως συνήθως ενημερώνει άτομα η οργανισμούς ότι αποτελούν στόχο. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στις όλο και αυξανόμενες ανησυχίες της Ουάσινγκτον ότι hackers που δρούσαν εκ μέρους της Ρωσικής Κυβέρνησης διείσδυσαν στα αμερικανικά δίκτυα και επηρέασαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του 2016. Κυβερνητικοί ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο εάν η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει το εκλογικό σώμα και εάν ο Donald Trump ή οποιοσδήποτε στενός του συνεργάτης το γνώριζε, με τον Trump να απαρνείται επανειλημμένα την κάθε εμπλοκή. Ορισμένοι από τους στοχοποιηθέντες αξιωματούχους δήλωσαν πως καταλαβαίνουν τους λογούς που το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών επέλεξε να μην τους ενημερώσει. 
Το Fancy Bear υπεύθυνο όπως όλα δείχνουν για τις κυβερνοεπιθέσεις, εκμεταλλεύθηκε ένα τρωτό σημείο στα Windows για να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών του. Το μόνο που μένει να αποκαλυφθεί πλέον είναι το κατά πόσο επωφελήθηκε ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από την εκστρατεία των Ρώσων χάκερ να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

About Freegr network

Από το Blogger.