τεχνολογία

Η Google ανακοίνωσε ότι οι χάκερ κλέβουν 250.000 logins

Εξετάζοντας εξονυχιστικά τις μαύρες αγορές του διαδικτύου και τα δημόσια φόρουμ, η εταιρεία διαπίστωσε ότι εκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης «αφαιρέθηκαν» χωρίς άδεια απευθείας μέσω hacking. Ανακάλυψε επίσης δισεκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης που εκτίθενται έμμεσα σε παραβιάσεις δεδομένων από τρίτους. Για ένα ολόκληρο χρόνο οι ερευνητές της Google, κυριολεκτικά, εξαφανίστηκαν σε μια αποστολή διερεύνησης και ανακάλυψαν όλους τους πιθανούς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι χάκερ καταφέρνουν να κλέβουν προσωπικές πληροφορίες ή να «οικειοποιούνται» λογαριασμούς του Gmail. 
H Google δημοσίευσε την έρευνά της, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017, την Πέμπτη. Εστιάζοντας αποκλειστικά σε λογαριασμούς Google και σε συνεργασία με το Berkeley, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για τη σάρωση δημόσιων ιστότοπων και ποινικών φόρουμ τα οποία ήλεγχαν συνεχώς επί ένα χρόνο για να πιστοποιήσουν αναφορές και πιστοποιήσεις για κλεμένα αντικείμενα. Η ομάδα εργάστηκε όχι μόνο στο να αποδείξει τις παραβιάσεις αλλά διερεύνησε και πάνω από 25.000 εργαλεία πειρατείας, προγράμματα δηλαδή που επιτρέπουν το σπάσιμο κωδικών, τα οποία έλαβε από μη δημοσιοποιημένες πηγές. 
Η Google δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη μελέτη που ερευνά σε μια τόσο μακροπρόθεσμη βάση και ρίχνει μια ολοκληρωμένη ματιά όχι μόνο στο πώς κάποιοι κλέβουν τα δεδομένα σας αλλά και ποια εργαλεία είναι τα πιο δημοφιλή ανάμεσα στους κυβερνοεγκληματίες. Οι παραβιάσεις δεδομένων, όπως η πρόσφατη εισβολή στην Equifax (η εταιρεία γνωστοποίησε στις 29 Ιουλίου ότι έπεσε «θύμα» κυβερνοεπίθεσης από την οποία επηρεάστηκαν 143 εκατομμύρια πελάτες της στις ΗΠΑ που σημαίνει ότι ανακτήθηκαν προσωπικά δεδομένα όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών), είναι οι πιο συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους οι χάκερ μπορούν να λάβουν τα δεδομένα σας. Σε ένα χρόνο, οι ερευνητές της Google βρήκαν 1,9 δισεκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης που εκτέθηκαν σε παραβιάσεις. Η εταιρεία συνέχισε να εργάζεται πάνω σε αυτή την έρευνα αυτό μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017 και βρήκε συνολικά 3,3 δισεκατομμύρια αποδείξεις παραβιάσεων. Πηγή:lifo

About Freegr network

Από το Blogger.