τεχνολογία

Ο Firefox Quantum τρέχει σφαίρα....από τον Chrome

Ο νέος browser της Mozilla, o Firefox Quantum, είναι πιο γρήγορος, πιο μινιμαλιστικά κομψός και έτοιμος να διαχειριστεί όσες χιλιάδες καρτέλες και εάν του ανοίξετε σε ένα παράθυρο, μετά από σχεδόν δύο μήνες σε δοκιμαστική έκδοση. Όσο πιστοί και εάν είστε στον Chrome, o Firefox Quantum μπορεί να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Γιατί; Γιατί είναι γρήγορος. 
Πραγματικά γρήγορος. Εντάξει, όχι τόσο γρήγορος στο YouTube (αφού πρόκειται για native περιβάλλον της Google και σίγουρα παίζουν κρυμμένοι αλγόριθμοι στη συνεργασία Chrome και YouTube) αλλά είναι αποτελεσματικά αστραπιαίος και στο φόρτωμα φωτογραφιών και στα αποτελέσματα των αναζητήσεων σας από οποιαδήποτε μηχανή. Σύμφωνα με το blog της Mozilla ο Firefox Quantum είναι πάνω από δύο φορές πιο γρήγορος από την προηγούμενη έκδοσή του που είχε κυκλοφορήσει πριν έξι μήνες. Όμως, ό,τι κι αν υπόσχεται μια εταιρεία, αν κάποιος χρήστης έχει συνηθίσει με κάποιον άλλον browser δύσκολα θα περάσει σε άλλο στρατόπεδο. Αλλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία σάς μιλάει ένας χρόνιος χρήστης του Chrome, όχι μόνο αξίζει τον κόπο να κλείσετε για λίγο τον Chrome και να δοκιμάσετε τον Firefox Quantum, αλλά ίσως και να αφεθείτε στον τελευταίο για πάντα. 
 Εκ πρώτης όψεως η νέα έκδοση είναι πολύ πιο minimal από οποιαδήποτε παλαιότερη. Νομίζω ότι η Mozilla θέλει να τον φέρει πιο κοντά στην λιτή αισθητική του Safari παρά στην αρθρωτή μεταμόρφωση του Chrome, από browser σε μια μηχανή που τα κάνει όλα. Aλλά αν τον δείτε να παίζει, να ψάχνει ή να φορτώνει φωτογραφίες από το Instagram ή το Flickr, τότε νομίζω ότι αρκετά σύντομα θα πάψει να είναι ένα δευτερεύον πρόγραμμα περιήγησης και θα γίνει ένας καλός αντίπαλος του πρωταθλητή. Βασικά, ο νέος Firefox Quantum ξεφεύγει από το παιχνίδι του ανταγωνισμού για έναν πολύ απλό τρόπο: βγαίνει κι από το δικό σας δρόμο και σας αφήνει να τρέξετε ελεύθερα, με μεγάλες ταχύτητες σε μεγάλους όγκους πληροφορίας. 
Δηλαδή, εάν θελήσετε να ανοίξετε 15.000 καρτέλες σε ένα παράθυρο ο Firefox Quantum δεν πρόκειται να γονατίσει τον υπολογιστή σας, αφού χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη από τον ανταγωνισμό. Mια δοκιμή στο φόρτωμα του timeline ενός Facebook με πολλές φωτογραφίες θα σας πείσει. Πηγή: lifo

About Freegr network

Από το Blogger.