ειδήσεις

Η Intel στοχεύει με δύναμη στις GPUs

Η επικαιρότητα τρέχει με γρήγορους ρυθμούς τις τελευταίες ώρες και ειδικά μετά την αποχώρηση του Raja Koduri, του επικεφαλής στο Radeon Technologies Group της AMD. Πριν από μερικές ημέρες είδαμε την Intel να συνάπτει συνεργασία με την AMD στον τομέα των γραφικών με mobile chips που θα ενσωματώνουν επεξεργαστή σχεδίασης Intel και γραφικά της AMD. 
Η συνεργασία φάνηκε να αφορά επεξεργαστές που θα δούμε μέσα στο 2018 και κατά το δεύτερο μισό του. Λίγο μετά από αυτή την ανακοίνωση, έρχεται ακόμη μια, αυτή της αποχώρησης του Raja Koduri, που μέχρι σήμερα ηγούνταν του τμήματος Radeon της AMD και ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη των πιο πρόσφατων αρχιτεκτονικών της AMD, της Polaris καθώς και της high end Vega. Μετά από τις συζητήσεις που ενδεχομένως είχε, εντάσσεται πλέον στην ομάδα της Intel η οποία λέγεται ότι κοιτά με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την αγορά των καρτών γραφικών. 
Αν και για την ώρα πρόκειται απλά για φήμη, λέγεται πως η Intel θα δώσει έμφαση στις επόμενες ενσωματωμένες GPUs της. Σημειώνεται ότι τελευταία η Intel δέχεται πολύπλευρες πιέσεις σε βασικές αγορές όπως το consumer desktop και τους servers, οπότε η κίνηση της Intel να ενδυναμώσει το κομμάτι των GPU ίσως έχει κάποια μακροπρόθεσμη βάση.

About Freegr network

Από το Blogger.