τεχνολογία

GitLab Ultimate και Gold πλέον δωρεάν

Στον απόηχο της εξαγοράς του GitHub από την Microsoft, το Gitlab ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί Ultimate και Gold αξίας 99$/ανά χρήστη/μήνα, είναι πλέον δωρεάν για όσους αναπτύσσουν έργα λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Το τελευταίο 24ωρο οι ιθύνοντες του Gitlab τρέχουν και δεν φτάνουν μετά την εξαγορά του GitHub απο την Microsoft. Περισσότερα από 2.000 άτομα tweet’αραν με hashtag #movingtogitlab, μεταφέρθηκαν πάνω από 100.000 αποθετήρια κώδικα στο Gitlab, οι υπεύθυνοι βγήκαν ζωντανά στην τηλεόραση Bloomberg και σε μια κίνηση της τελευταίας στιγμής η Apple ανακοίνωσε ενσωμάτωση με το GitLab στο περιβάλλον ανάπτυξης Xcode

Gitlab Gold και Ultimate λογαριασμοί

gitlab-dwrean-open-source-educationΣε όλη αυτή την ραγδαία εξέλιξη, το Gitlab ως την εναλλακτική λύση για τους «φυγάδες» του Github, ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί Ultimate και Gold, με όλα τα χαρακτηριστικά τους θα διατεθούν δωρεάν σε έργα λογισμικού ανοιχτού κώδικα, αλλά και για εκπαιδευτικά ιδρύματα (μαθητές και φοιτητές).
Οι προσφορές Gold και Ultimate που κοστίζουν $99 ανά χρήστη/ανά μήνα και περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να σκεφτείτε, συμπεριλαμβανομένων όλων των βασικών που θέλετε από ένα αποθετήριο κώδικα μέχρι εργαλεία Roadmap, σάρωση εξαρτήσεων και docker containers, παρακολούθηση Kubernetes cluster και στο εγγύς μέλλον, εργαλεία για τη διαχείριση αδειών λογισμικού και portfolio.

Πως θα το αποκτήσω Gold και Ultimate λογαριασμό στο Gitlab

Αν λοιπόν διαθέτετε έργα ανοιχτού κώδικα τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
 1. Δημιουργήστε λογαριασμό στο Gitlab
 2. Πατήστε Create Project και έπειτα, αν θέλετε μπορείτε να κάνετε εισαγωγή απο το Github το υφιστάμενο έργο σας. Αν δεν έχετε κάτι στο Github μπορείτε απλά να ανεβάσετε τον κώδικά σας.
 3. Επεξεργαστείτε το README.md που έχει ετοιμάσει το Gitlab και προσθέστε μια καταχώρηση στο Open source projects using GitLab Ultimate or Gold
  στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας (όλες οι γραμμές που απαιτούνται):
  1
  2
  3
  4
  ### Project name
  A short description of what you do and why.
  Ultimate or Gold?
 4. Αν θέλετε να χρησιμοποιείστε το Gitlab με την ομάδα σας στον δικό σας Server (self-hosted) τότε στο παραπάνω, αφήστε μόνο το Ultimate. Αν θέλετε το Gitlab να φιλοξενήσει τον κώδικά σας (SaaS) τότε αφήστε μόνο το Gold.
 5. Μόλις τελειώσετε, κάντε commit τις αλλαγές και στείλτε ένα merge request
Οι προϋποθέσεις για να δεχτούν την αναβάθμιση του λογαριασμού σας σε Gold (SaaS) /Ultimate (self-hosted) είναι:
 • Πρέπει να είστε επικεφαλής του έργου ή ένας βασικός συνεργάτης για ένα ενεργό έργο ανοιχτού κώδικα.
 • Το έργο σας πρέπει να χρησιμοποιεί μια τυπική άδεια ανοιχτού κώδικακαι πρέπει να είναι μη εμπορική.
 • Το έργο σας δεν πρέπει να έχει πληρώσει για υποστήριξη ή να πληρώνει συνεισφέροντες.
Μόλις εξετάσουν όλα τα αιτήματα και τα δεχθούν, το έργο σας θα παραμείνει αναφερόμενο στο αρχείο README. Ο λογαριασμός σας θα λάβει δωρεάν άδεια 1 έτους για το GitLab Ultimate ή συνδρομή για το GitLab Gold, ενώ μπορεί να ανανεώνεται κάθε χρόνο (θα χρειαστεί να επικοινωνήστε με τμήμα πωλήσεων 30 ημέρες πριν λήξει η άδεια / συνδρομή σας) εάν το έργο λογισμικού εξακολουθεί να πληροί τις απαιτήσεις που είπαμε παραπάνω.

Παραπομπές:

About Freegr network

Από το Blogger.