ειδήσεις

Η υδρόγειος ζωντανεύει με την VR

H εταιρία AstroReality θέλει να εκμοντερνίσει την υδρόγειο σφαίρα και να την συνδυάσει με την ανερχόμενη τεχνολογία του augmented reality ή αλλιώς επαυξημένη πραγματικότητα. H εταιρία, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, κατασκεύασε ένα 3D printed μοντέλο του πλανήτη φτιαγμένο από πολυρεζίνη και βαμμένο με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. 
Οι χρήστες με την βοήθεια μιας εφαρμογής στο κινητό, που λειτουργεί με την επαυξημένη πραγματικότητα, μπορούν να δώσουν άλλη διάσταση στην υδρόγειο σφαίρα. Το όνομα του project είναι EARTH. Απλά ανοίγοντας και στρέφοντας την κάμερα προς την υδρόγειο μπορείτε να μάθετε μια πληθώρα πραγμάτων που αφορούν τον πλανήτη μας: από τα μεταναστευτικά μοτίβα των ζώων πριν 550 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι το πως ήταν ο καιρός την παλαιοζωική εποχή. 
Μεταξύ άλλων, μπορείτε με αυτόν τον διαδραστικό τρόπο να μάθετε την ιστορία του παρελθόντος της Γης αλλά και πράγματα που αφορούν το παρόν. Επίσης υπάρχουν και προβλέψεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον. Η εφαρμογή θα υποστηρίζεται στα αγγλικά και στα κινέζικα και θα έχει ενσωματωμένη την τεχνητή νοημοσύνη ονόματι Gaea που θα τροφοδοτείται από το Microsoft LUIS. Για τις πληροφορίες και τις γνώσεις που θα βρει κανείς στο EARTH βοήθησαν και μια ομάδα επιστημόνων και ερευνητών από όλο τον κόσμο. 
Η συνιδρυτής του project είπε πως ήθελαν να κάνουν το EARTH να διαφέρει από οποιοδήποτε άλλη υδρόγειο σφαίρα, και να μην προσφέρει απλά ένα τρόπο να κοιτάει την Γη από επάνω, αλλά να μπορεί κανείς να την βλέπει να κινείται, να αλλάζει και να εξελίσσεται με τον χρόνο.

About Freegr network

Από το Blogger.