freegr

Gorilla Glass Victus: Η νέα επικάλυψη υπόσχεται ανθεκτικότητα σε πτώσεις από 2m

Από τις διαρροές του Samsung Galaxy Note 20 Ultra μάθαμε ότι τα επερχόμενο smartphone θα χρησιμοποιεί μια νέα γυάλινη επικάλυψη από την Corning, την οποία κατέγραφαν οι leaksters ως Gorilla Glass 7. Τελικά, η επίσημη ονομασία είναι Gorilla Glass Victus, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο η δημιουργός εταιρεία.
Το Gorilla Glass Victus υπόσχεται σημαντικά βελτιωμένη ανθεκτικότητα σε γρατζουνιές και πτώσεις επάνω σε σκληρές επιφάνειες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές Gorilla Glass και άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις. Συγκεκριμένα, οι δοκιμές της Corning έδειξαν πως το Victus δεν παθαίνει τίποτα μετά από πτώση smartphone με την πρόσοψη από 2m επάνω σε τσιμέντο.
Τα κλασικά μη Gorilla Glass γυαλιά συνήθως συντρίβονται από ύψος 0.8m, ενώ το Gorilla Glass 5 είχε 80% πιθανότητα να επιζήσει από το 1.6m και το Gorilla Glass 6 απλά μεγάλωνε αυτήν την πιθανότητα χωρίς να τολμήσουν να μιλήσουν για μεγαλύτερο ύψος.
Επίσης, το Gorilla Glass Victus είναι πολύ πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές, καθώς εμφανίζει μηδαμινά σημάδια μετά από 8 Newton πίεση στην κλίμακα Knoop, τη στιγμή που ανταγωνιστκό γυαλιά έμοιαζε σκαμμένο με τη μισή πίεση.
Όπως είπαμε, η Samsung θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει το Gorilla Glass Victus και θα ακολουθήσουν άλλοι κατασκευαστές στο προσεχές μέλλον.

About Freegr network

Από το Blogger.