freegr

Thunderbolt 4: Επίσημο το νέο πρότυπο, έρχεται στα τέλη του έτους

Η Intel ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο το Thunderbolt 4, το νέο πρότυπο της τεχνολογίας που μπορεί να κρατά σταθερό το bandwidth στα 40GB/s, αλλά έχουν προστεθεί νέοι controllers για τρία downstream ports που επιτρέπουν τον διαμοιρασμό του bandwidth σε περισσότερες εξωτερικές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα Thunderbolt docks θα μπορούν να περιλαμβάνουν περισσότερες υποδοχές.
Ακόμη, με το Thunderbolt 4 έρχεται υποστήριξη για δύο 4K οθόνες ή μία 8K, μια καλή αναβάθμισε σε σύγκριση με το Thunderbolt 3 που υποστηρίζει έως μία οθόνη ανάλυσης 5K. Το νέο πρότυπο είναι συμβατό με όλες τις προηγούμενες γενιές συσκευών USB και χρησιμοποιεί τα κλασικά καλώδια USB-C to C για να μην έχουμε μπλεξίματα στον σχεδιασμό των μελλοντικών συσκευών και στα νεύρα των καταναλωτών.
Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, το πρότυπο Thunderbolt 4 επιτρέπει τη διαχείριση εισερχόμενης ισχύος έως 100W (π.χ. για κάποιο laptop που θα δούμε στο μέλλον), ενώ η έξοδος θα επιτρέπει τη φόρτιση π.χ του smartphone ή άλλης συσκευής με ισχύ έως 15W.
Τέλος, η Intel ξεκαθαρίζει πως το πρότυπο Thunderbolt 4 θα είναι διαθέσιμο για όλους τους κατασκευαστές στα τέλη του έτους, ανεξάρτητα αν χρειάζονται προσαρμογές...

About Freegr network

Από το Blogger.