AMD

AMD Ryzen 9 5900H με επιδόσεις desktop στα Laptops

 


Η mobile κοινότητα θα λάβει μια σημαντική αναβάθμιση στις αρχές του νέου έτους καθώς η AMD ετοιμάζει μια νέα σειρά επεξεργαστών βασισμένη στην Zen 3 αρχιτεκτονική και με βλέψεις να κυκλοφορήσει άμεσα. Από τους πολλούς επεξεργαστές που θα απαρτίζουν την σειρά ξεχωρίζει ο Ryzen 9 5900H όπου με τους 8 πυρήνες του εμφανίστηκε στο Geekbench 5 δείχνοντας πρακτικά τι μπορεί να καταφέρει από άποψης επιδόσεων με 1520 και 9325 να είναι τα scores για το single & multi core. Τα αποτελέσματα τοποθετούν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή κοντά με τις desktop παραλλαγές όσον αφορά το single thread και μένει ελαφρώς πίσω στο multithread score λόγω των χαμηλότερων χρονισμών που οριοθετούνται από το TDP της πλατφόρμας.

Το efficiency της εν λόγω πλατφόρμας δίνει την ευκαιρία στην AMD να παρουσιάσει ένα αρκετά ισχυρό προϊόν για την αγορά των laptops ενώ περιμένουμε να βρεθεί και στο εσωτερικό φορητών gaming συστημάτων σχεδόν άμεσα. Ανάμεσα στα μοντέλα, φήμες θέλουν την AMD να λανσάρει μαζί και τον Ryzen 9 5900HX, ένα εξίσου οκταπύρηνο part με ξεκλείδωτο όμως πολλαπλασιαστή που θα βοηθήσει στις overclocking περιπέτειες των χρηστών. Όσον αφορά τον Ryzen 9 5900H, αυτός λέγεται ότι θα φέρει TDP 45W, όμοιο δηλαδή με τον επεξεργαστή που αντικαθιστά, οριοθετώντας τις επιδόσεις του σε μερικά multithreadded σενάρια χρήσης.

 

538690885_ryzen95900h.jpg.bce2510f5c6229bfef15127481d9b745.jpg

 

Παρά το γεγονός ότι περιμένουμε κάποια ανακοίνωση από πλευράς AMD μέσα στον ερχόμενο μήνα (Ιανουάριο), laptops που θα φέρουν την εν λόγω γενιά CPUs μαζί με ίσως κάποιες νέες κάρτες γραφικών από την NVIDIA και την AMD αναμένεται να κυκλοφορήσουν επίσημα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όπως δηλώνουν πολλά μέσα. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μας, η σειρά Ryzen 5000 για το mobile θα περιλαμβάνει μια μείξη μοντέλων με Zen 2 και Zen 3 αρχιτεκτονικές κάτι που σημαίνει ότι ένας αγοραστής θα πρέπει να είναι αρκετά 'διαβασμένος' για να κάνει την καλύτερη επιλογή.

About Freegr network

Από το Blogger.