freegr

ViewSonic TD1655 Hands-On Review

 


Βγάζοντας το TD1655 από τη συσκευασία του μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι η ViewSonic δεν έχει κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό σε ό,τι έχει να κάνει με την υψηλή ποιότητα, καθώς η συγκεκριμένη φορητή οθόνη διακρίνεται για την εκπληκτική αντοχή της, αλλά και για το εξαιρετικά χαμηλό βάρος της (ζυγίζει περίπου 1 κιλό). To frame από αλουμίνιο φωνάζει ουσιαστικά τον «στιβαρό» χαρακτήρα του monitor, με τη ViewSonic να έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα λεπτεπίλεπτο και κομψό look. Εκτός από τα απαραίτητα συνοδευτικά καλώδια (miniHDMI σε κανονικό HDMI, φορτιστή και USB Type C σε Type C και USB Type A σε Type C), αξίζει να σημειωθεί ότι στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα εξαιρετικά χρήσιμο μαγνητικό cover που λειτουργεί ώστε να προστατεύει την οθόνη σας από τις… κακοτυχίες, αλλά και ένα λειτουργικό stylus.

Το ενσωματωμένο kickstand που βρίσκεται στο πίσω τμήμα του monitor είναι πολύ βολικό, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε σε θέση tilt το monitor (στις 45 μοίρες) και έτσι να το προσαρμόσετε καλύτερα στις ανάγκες σας. Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, το ViewSonic TD1655 έρχεται με 2 USB Type-C (η μία θύρα υποστηρίζει μεταφορά data και video και η δεύτερη παρέχει ισχύ στα 60 watts), μία miniHDMI θύρα, καθώς και ένα «παραδοσιακό» audio input jack για να συνδέεται τα ακουστικά σας, σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα speakers (ισχύος 0.8W) που βρίσκονται στην κάτω πλευρά.

Όλος ο χειρισμός των διαφόρων ρυθμίσεων του OSD πραγματοποιείται μέσω ενός physical controller σε μορφή mini-joystick, που βρίσκεται στη κάτω δεξιά πλευρά του TD1655. Ουσιαστικά το εν λόγω mini-Joystick σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε μια σειρά από κινήσεις, ενώ πιέζοντας το στο κέντρο προχωράτε στην επιλογή της ρύθμισης που επιθυμείτε.

Αφήνοντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και εστιάζοντας στην ποιότητα της εικόνας, η πρόταση της ViewSonic είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει απόλυτα τους business users, καλύπτοντας όμως σε ικανοποιητικό βαθμό και τους χρήστες που αναζητούν ένα portable monitor για τις basic entertainment ανάγκες τους. To IPS panel των 15.6 ιντσών (στα 1080p και 60Hz) που διαθέτει η TD1655 παράγει ένα αρκετά ρεαλιστικό και crystal-clear οπτικό αποτέλεσμα, ενώ ο χρόνος απόκρισης είναι σε άριστα επίπεδα, καθώς ανέρχεται στα 6.5ms. Τα brightness levels δεν είναι και τόσο υψηλά (στα 250 nits), παρόλα αυτά το φορητό monitor της ViewSonic προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης για να βλέπει τις φωτογραφίες του ή videos σε ανάλυση στα 1080p. Και μπορεί να μην το προτιμήσει κάποιος γραφίστας, όμως τόσο οι PowerPoint παρουσιάσεις όσο και το περιεχόμενο σε Excel και Word Documents απεικονίζεται με υποδειγματικό τρόπο.

Φυσικά, ένα από τα μεγάλα ατού του TD1655 έχει να κάνει με την touch-based λειτουργία του, καθώς διαθέτει 10 σημεία αφής για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Είτε αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το stylus, είτε σας αρέσει απλά να πιέζετε ελαφρά την οθόνη με τα δάχτυλα σας, θα διαπιστώσετε ότι το αποτέλεσμα διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο απόκρισης. Η συγκεκριμένη λειτουργία σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε τον πλήρη έλεγχο τόσο των document σας, όσο και εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε πλοήγηση στο Internet μέσω του browser σας.

Ολοκληρώνοντας το review μας, στα plus του TD1655 δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε και την εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει από την πλευρά της ViewSonic στο τομέα του OSD. Αν και στα περισσότερα monitors αυτής της κατηγορίας οι διαθέσιμες ρυθμίσεις είναι ελάχιστες, το portable monitor της ViewSonic αποτελεί μάλλον την φωτεινή εξαίρεση στο κανόνα. Κάνοντας χρήση του mini-joystick μπορείτε να επιλέξετε το input (HDMI ή USB Type C), να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου, να ορίσετε ένα από τα διαθέσιμα View Modes (Office, Movie, Mac, Mono, Game και Off), να παίξετε με τα χρώματα αλλά και την ποιότητα της εικόνας και σε γενικές γραμμές να επιλέξετε κάθε δυνατότητα που σας προσφέρει το φορητό monitor της ViewSonic.

Χωρίς αμφιβολία, η ViewSonic για μια ακόμη φορά μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς το φορητό monitor της πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο «πολυεργαλείο», το οποίο είναι σχεδιασμένο για να «απογειώσει» την παραγωγικότητά σας και (γιατί όχι) να σας προσφέρει και μία άκρως αξιόλογη ψυχαγωγική εμπειρία. Το TD1655 διατίθεται στη τιμή των 430 ευρώ και αν μη τι άλλο είναι μια αγορά που αξίζει τα λεφτά της, ειδικότερα εάν ανήκετε στους επαγγελματίες που τους αρέσει να ζουν και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή on-the-go! digitalife

About Freegr network

Από το Blogger.