freegr

Τεχνολογικές συμβουλές για να καταπολεμήσετε τη μοναξιά του νέου έτους


 Στο ξεκίνημα του 2021, πολλοί από εμάς ελπίζαμε σε μία πιο φωτεινή χρονιά. Αλλά στην πραγματικότητα, απέχουμε ακόμη πολύ από την δια ζώσης κοινωνικοποίηση. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα νέο κύμα lockdown και περιορισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχουν στρέψει πολλούς από εμάς σε αυξημένη χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους μας αλλά και για να διασκεδάσουμε.

Έρευνα της Kaspersky αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως αισθάνονται πιο μοναχικοί από ό, τι πριν από την εμφάνιση του ιού. Ωστόσο, η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση των αρνητικών συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διαρκών αλλαγών. Στην πραγματικότητα, οι εννέα στους δέκα (89%) Ευρωπαίους καταναλωτές δηλώνουν ότι η τεχνολογία τούς βοηθά να αισθάνονται λιγότερο μοναχικοί. Έχοντας αυτό κατά νου, και καθώς γίνονται διαθέσιμες περισσότερες λύσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία, η Kaspersky δημιούργησε μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές και ιδέες για να βοηθήσει τους καταναλωτές να ξεπεράσουν τη μελαγχολία αυτού του Ιανουαρίου.

Ο Ιανουάριος παραδοσιακά θεωρείται ως ένας δύσκολος μήνας για πολλούς, με την περίοδο των διακοπών να τελειώνει και οι χώρες να βρίσκονται στην καρδιά του χειμώνα. Φέτος, αυτό το συναίσθημα έχει ενταθεί, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να ζουν με κοινωνικές αποστάσεις και να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους, απομονωμένοι.

Η Kaspersky αποκάλυψε ότι τέσσερις στους πέντε (84%) Ευρωπαίους που ένιωσαν πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ό, τι στο παρελθόν, δήλωσαν ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν μπορούσαν να δουν την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους. Από τότε που εφαρμόστηκαν μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού πέρυσι, οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπους όχι μόνο για να περάσουν τον χρόνο τους αλλά και να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι τακτικές βιντεοκλήσεις και τα διαδικτυακά κουίζ έχουν γίνει δύο βασικά παραδείγματα για το πώς η τεχνολογία διευκόλυνε την επιθυμία τους να παραμείνουν σε επαφή.

Η τεχνολογία αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντική για τις παλαιότερες γενιές στην καταπολέμηση της μοναξιάς, με το 64% των baby boomers και εκείνων άνω των 65 ετών που αισθάνονται λιγότερο μοναχικά κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 από ό, τι στο παρελθόν, να συμφωνούν ότι η τεχνολογία τούς βοήθησε στην καταπολέμηση της μοναξιάς. Ωστόσο, η έρευνα της Kaspersky έδειξε επίσης ότι δεν είναι όλοι εξίσου εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, επηρεάζοντας ενδεχομένως την ψυχική τους ευεξία και επιδεινώνοντας τα συναισθήματα μοναξιάς. Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των ερωτηθέντων επιθυμούν να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, καθώς θα τους βοηθούσε να αισθάνονται λιγότερο μοναχικοί.

Παρόλο που είναι σημαντικό να διατηρείται η συνεχής επαφή με τους αγαπημένους, το διαδίκτυο μπορεί επίσης να είναι ένα ζωτικό εργαλείο για να συνδεθείτε με φίλους ή ακόμα και για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ζωτική υποστήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι επίσης διαθέσιμο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τις δικές τους «φυλές» και να κάνουν νέες γνωριμίες. Επιπλέον, με την κοινωνική μοναξιά να αποτελεί πρόβλημα πολύ πριν από την πανδημία, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας που μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε αισθάνεται μοναχικά.

Για τους ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ξεπεράσουν τη μοναξιά στις αρχές του 2021, η Kaspersky προτείνει τα ακόλουθα:

  • Οργανώστε μια κινηματογραφική βραδιά και καλέστε την οικογένεια και τους φίλους σας να συμμετάσχουν. Πολλές υπηρεσίες streaming προσφέρουν πλέον μια λειτουργία «πάρτι» ή «ομαδικής παρακολούθησης» που επιτρέπει σε πολλά νοικοκυριά να βλέπουν το ίδιο περιεχόμενο ταυτόχρονα. Ορισμένες έχουν ακόμη και μια επιλογή συνομιλίας στο διαδίκτυο, οπότε μπορείτε να μιλήσετε για αυτό που παρακολουθείτε χωρίς να διακόψετε την ταινία.
  • Επισκεφθείτε ένα νέο ή ένα από τα αγαπημένα σας μουσεία κάνοντας μια εικονική περιήγηση. Μερικές από τις πιο διάσημες γκαλερί και μουσεία τέχνης του κόσμου επιτρέπουν στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για τις εκθέσεις και τα αντικείμενα τους στο διαδίκτυο.
  • Παρακολουθήστε μια online συναυλία ή φεστιβάλ. Από κλασική μουσική έως DJ σετ, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο οργανώνουν περισσότερες ευκαιρίες για τους οπαδούς να απολαύσουν μια «ζωντανή» εμπειρία από την άνεση των σπιτιών τους.
  • Ομαδική άσκηση. Υπήρξε αύξηση του αριθμού των μαθημάτων γυμναστικής που διατίθενται στο Διαδίκτυο και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να λάβουν μέρος με τους φίλους και την οικογένειά τους για να δείξουν υποστήριξη ο ένας στον άλλο.
  • Μάθετε μια νέα δεξιότητα/ τέχνη. Υπάρχουν πολλά μαθήματα διαθέσιμα στο διαδίκτυο, από μαγειρική έως εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, τα οποία οι άνθρωποι μπορούν τώρα να απολαύσουν μαζί ως ομάδα.
  • Τα διαδικτυακά παιχνίδια δεν είναι μόνο για gamers. Οι ιστότοποι παιχνιδιών που βασίζονται σε Arcade ενθαρρύνουν τους φίλους και την οικογένειά τους να έρθουν μαζί στο διαδίκτυο για να λύσουν παζλ ή να ανταγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο που θα έκαναν με τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην πλήρη έκθεση Find Your Tribe.

About Freegr network

Από το Blogger.