freegr

Η Western Digital διπλασιάζει το χώρο των φορητών SSDs

 


Η σειρά φορητών SSDs της Western Digital έφτανε σε χωρητικότητα μέχρι τα 2TB, τώρα όμως η WD τη διπλασιάζει στα 4TB, προσφέροντας σε επαγγελματίες, gamers και δημιουργούς περιεχομένου τις επιδόσεις που απαιτούνται σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα που χρειάζονται.

Οι νέοι SSDs δεν απευθύνονται στο μέσο καταναλωτή, καθώς η τιμή τους είναι απαγορευτική για αυτήν την κατηγορία. Ο φθηνότερος είναι ο My Passport SSD, ο οποίος κοστίζει $680 και προσφέρει 1050MB/s ταχύτητες ανάγνωσης και 1000MB/s ταχύτητες εγγραφής.

Ακολουθεί ο Black P50 Game Drive SSD στα $750, ο οποίος είναι συμβατός με PC, Nintendo Switch, Playstation και Xbox. Οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής φτάνουν τα 2000MB/s. Προσοχή όμως, καθώς μπορεί μεν να συνδεθεί με PS5 αλλά μπορεί να αποθηκεύσει μόνο PS4 games. Αντίστοιχα συνδέεται με Xbox Series X/S, αλλά δεν είναι συμβατός με το next-gen SSD expansion για να εκμεταλλευτεί το next-gen hardware.

Φυσικά και η σειρά της SanDisk έκανε τη μετάβαση στα 4TB. Ο SanDisk Extreme Portable SSD V2 των $700 υπόσχεται ταχύτητες 1050MB/s read και 1000MB/s write, ενώ υπάρχει και ταχύτερος υπό τη μορφή του Extreme PRO με 2000MB/s και κόστος $900.

About Freegr network

Από το Blogger.