ces

Συσκευές με τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνουν τον οικιακό καθαρισμό


 Nέες, καινοτόμες οικιακές συσκευές, που μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών στο σπίτι, παρουσίασε η Samsung Electronics στη CES 2021.

Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό αισθητήρων και βελτιωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση αντικειμένων, η JetBot 90 AI+ εξερευνά και περιποιείται το σπίτι, αποτελεσματικά. Ένας αισθητήρας LiDAR, παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στην αυτόνομη οδήγηση, ανιχνεύει την απόσταση και παρακολουθεί τη θέση της σκούπας, για κινήσεις ακριβείας.

Ένας αισθητήρας 3D αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ αντικειμένων, όπως ένα παιχνίδι ή το πόδι μιας καρέκλας, ανιχνεύει ακόμη και μικρά αντικείμενα στο πάτωμα και αναγνωρίζει το σχήμα ενός δωματίου, για να κάνει τους απαραίτητους ελιγμούς μέσα σε αυτό. Ένας αλγόριθμος αναγνώρισης αντικειμένων επιτρέπει στην ηλεκτρική σκούπα να εντοπίζει αντικείμενα κάθε είδους και να χαρτογραφεί την ασφαλέστερη, πιο αποτελεσματική διαδρομή.

Στη συνέχεια, η JetBot 90 AI+ χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για τον καθαρισμό γύρω από αυτά τα αντικείμενα, ενώ φροντίζει να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από εύθραυστα ή ευαίσθητα αντικείμενα, αλλά και να χαμηλώνει όταν χρειάζεται, πχ. κάτω από τα έπιπλα. Εάν οποιοδήποτε αντικείμενο χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο ή πιθανό να προκαλέσει βλάβη, η JetBot 90 AI+ απλώς θα το αποφύγει.

Καθώς καθαρίζει το δάπεδο, ο προηγμένος Digital Inverter κινητήρας της JetBot 90 AI+ μεγιστοποιεί την ισχύ αναρρόφησης 30W του συστήματος Jet Cyclone για να παγιδεύσει σκόνη από τον αέρα και βρωμιά από το πάτωμα. Η αυτοκαθαριζόμενη βούρτσα της συσκευής, η οποία έχει λεπτές ίνες από μαλακό ύφασμα, ξεσκονίζει το δάπεδο, ακόμα κι αν υπάρχουν ρωγμές.

Όταν ολοκληρώσει τον καθαρισμό, η JetBot 90 AI+ επιστρέφει αυτόματα στη βάση Clean Station, το χαρακτηριστικό σύστημα ρίψης απορριμμάτων της Samsung. Εκεί, αδειάζει τη βρωμιά, τη σκόνη και τις τρίχες που έχει συλλέξει σε μια σακούλα, που πρέπει να αντικαθίσταται κάθε δύο με τρεις μήνες.

Ακόμα, συνδέοντας το smartphone με την εφαρμογή Samsung SmartThings, η JetBot 90 AI+ μπορεί να ελεγχθεί πλήρως, με ένα μόνο άγγιγμα. Οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν την ηλεκτρική σκούπα, από οπουδήποτε, να προγραμματίσουν ένα σκούπισμα, να ορίσουν μια «κόκκινη ζώνη» στο χάρτη του σπιτιού στην οποία δε θα πηγαίνει η σκούπα, ή ακόμα και να – συνδεθούν στην κάμερά της για να παρακολουθούν το σπίτι και τα κατοικίδια, ενόσω λείπουν.

Οι καινοτομίες τεχνητής νοημοσύνης της Samsung αλλάζουν διαρκώς τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές φέρνουν εις πέρας τις καθημερινές εργασίες τους. Τα νέα πλυντήρια και στεγνωτήρια Smart Dial Front Load της σειράς 8800 έχουν επανασχεδιαστεί για να κάνουν τη φροντίδα των ρούχων ευκολότερη, πιο διαισθητική και λιγότερο αγχωτική.

Το νέο πλυντήριο και στεγνωτήριο διαθέτουν τη χαρακτηριστική τεχνολογία της Samsung, που μαθαίνει με έξυπνο τρόπο τα προτιμώμενα προγράμματα και τις ρυθμίσεις του χρήστη και, στη συνέχεια, τους δίνει προτεραιότητα σε έναν απλοποιημένο, εύχρηστο πίνακα ελέγχου, για γρήγορη πρόσβαση. Προτείνει, επίσης, συγκεκριμένα προγράμματα που βασίζονται στην έξυπνη εκμάθηση των προηγούμενων προγραμμάτων που εκτελέστηκαν σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας ή σε συγκεκριμένες ώρες.

Η OptiWash λειτουργία ανιχνεύει το βάρος των ρούχων και χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα Turbidity για να προσδιορίσει την ιδανική ποσότητα νερού και απορρυπαντικού που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, καθορίζει τη διάρκεια πλύσης των ρούχων, διασφαλίζοντας την απόλυτη καθαριότητά τους.

Η χρήση ενός σετ πλυντηρίου και στεγνωτηρίου δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Με τη λειτουργία MultiControl, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί και τις δύο συσκευές από ένα κεντρικό πάνελ στο πλυντήριο, για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.

Επίσης, με την εφαρμογή SmartThings, ο χρήστης μπορεί να λάβει ειδοποίηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος πλύσης και στεγνώματος, να ξεκινήσει ή να διακόψει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως, να προγραμματίσει μια πλύση, και πολλά ακόμα, απευθείας από το smartphone του.

«Δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε νέες καινοτόμες συσκευές ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες μίας οικογένειας, που διευκολύνουν τη ζωή στο σπίτι, με πρωτότυπους τρόπους», δήλωσε ο John Herrington, Αντιπρόεδρος, Γενικός Διευθυντής του Home Appliances. «Αυτοματοποιώντας τη φροντίδα των δαπέδων και μαθαίνοντας τις εκάστοτε προτιμήσεις πλύσης, αυτές οι νέες οικιακές συσκευές αφήνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους χρήστες για να κάνουν εκείνα που αγαπούν».

About Freegr network

Από το Blogger.