freegr

Έρευνα εξετάζει συμπεριφορές καταναλωτών και κυβερνοασφάλεια

 


Η ESET, εταιρεία κυβερνοασφάλειας, ανακοίνωσε την εκπόνηση παγκόσμιας έρευνας για την Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Financial Technology – FinTech) με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 καταναλωτών και ανωτέρων στελεχών επιχειρήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και τη Βραζιλία.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία, την κυβερνοασφάλεια και τη συμβολή αυτών στη διασφάλιση των χρηματοοικονομικών στην COVID-19 εποχή, υπό το φως των μέτρων καραντίνας που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η έρευνα εξετάζει σειρά θεμάτων σε σχέση με τη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών εξετάζει τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των χρηματοοικονομικών, των συναλλαγών και των χρηματοοικονομικών δεδομένων, τον τρόπο χρήσης και τη στάση απέναντι στις εφαρμογές FinTech, καθώς και τις επιχειρηματικές προοπτικές των λύσεων FinTech στην μετα-COVID εποχή.

Το τμήμα της έρευνας για τους καταναλωτές έδειξε ότι το 40% των καταναλωτών παγκοσμίως χρησιμοποιούν μεταξύ μιας και τριών εφαρμογών FinTech, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς έχουν εγκατεστημένο λογισμικό ασφαλείας σε όλες τις προσωπικές τους συσκευές. Επιπλέον, το 62% αυτών χρησιμοποιεί εφαρμογή password manager για τη σύνδεση στους λογαριασμούς του.

Συγκριτικά, μόνο το 22% των καταναλωτών παγκοσμίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “FinTech adopters” που χρησιμοποιούν τέσσερεις ή περισσότερες εφαρμογές χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Από αυτούς, ένα 63% προστατεύει όλες τις συσκευές του με λογισμικό ασφαλείας.

Η Χρηματοοικονομική Τεχνολογία θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη των πολιτών και της κοινωνίας μετά τον COVID-19 και είναι σημαντικότερο από ποτέ οι λύσεις FinTech να προστατεύονται επαρκώς. Η ασφάλεια και η προστασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι κομβικής σημασίας για την ESET και η παγκόσμια έρευνα έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να εντοπιστούν οι αναδυόμενες και οι τρέχουσες τεχνολογίες που παίζουν κεντρικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, και οι στάσεις που έχουν έναντι αυτών. Η έρευνα εξετάζει και άλλες τεχνολογίες, όπως κρυπτονομίσματα και bitcoin, blockchain, τραπεζικές υπηρεσίες που προσφέρονται μόνο online και άλλα.

O Ignacio Sbampato, Chief Business Officer της ESET δήλωσε: ”Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας και ασφάλειας, και αυτή η έρευνα το καταδεικνύει. Η παγκόσμια έρευνα Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε τις συμπεριφορές απέναντι στην αναδυόμενη και την καθιερωμένη τεχνολογία και να ενημερώσουμε τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις για τις λύσεις μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι προστατεύονται πάντα με τα υψηλότερα πρότυπα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, να κατανοήσουν και να καταπολεμήσουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να πιάσουμε τον παλμό των νέων τεχνολογικών τάσεων”.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της έρευνας θα παρουσιαστεί κατά τους πρώτους μήνες του 2021. Για περισσότερα στοιχεία, επισκεφθείτε τις διευθύνσεις eset.com/blog και welivesecurity.com/category/fintech.

About Freegr network

Από το Blogger.