Κομβικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά cloud και data center διεκδικεί η Ελλάδα


 
Δυναμικά στην παγκόσμια αγορά του cloud και των data centers μπαίνει η χώρα μας αυξάνοντας τις προοπτικές της να γίνει ένας ισχυρός περιφερειακός παίκτης σε έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο. Κι αν για κάποιους η αρχή έγινε με την επένδυση της Microsoft, υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που αναγνωρίζουν τα ελληνικά πλεονεκτήματα, προσβλέποντας μάλιστα αυτά να την μετατρέψουν σε κόμβο διασύνδεσης για την ευρύτερη περιοχή.

Νέα data centers ετοιμάζει η Lamda Hellix

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ακούει στην Lamda Hellix, την εταιρεία που εξαγοράστηκε τον Νοέμβριο του 2020 από την αμερικανικό κολοσσό της Digital Realty. Η Digital Realty, εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει κεφαλαιοποίηση 40 δισ. δολαρίων και ενεργητικό άνω των 35 δισ. δολαρίων ενώ οι πελάτες της ξεπερνούν τους 4.000 διεθνώς.

Όσο για την Lamda Hellix, να θυμίσουμε ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον διασυνδεδεμένους carrier-neutral παρόχους υπηρεσιών data center στην Ελλάδα και διατηρεί εδώ και χρόνια δύο κορυφαίων προδιαγραφών data centers στην περιοχή. Με την ανακοίνωση της εξαγοράς μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι η Lamda Hellix σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ για την δημιουργία δύο ακόμα data centers στη χώρα μας, που θα ενώνουν ψηφιακά την Ελλάδα με την Αίγυπτο και την Β. Αφρική. Την ίδια περίοδο ο ιδρυτής και επικεφαλής της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος, είχε αναφέρει ότι τα επόμενα 10 χρόνια οι επενδύσεις της εταιρείας μπορούν να φτάσουν αθροιστικά το 1 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν χθες όπου και παρουσιάστηκε το εμπλουτισμένο εταιρικό προφίλ της μετά και την εξαγορά. «Η Digital Realty σκοπεύει να επενδύσει μεγάλα κεφάλαια για την κατασκευή νέων world-class data centers σημαντικού μεγέθους. Η επένδυση αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας αναπτυξιακής στρατηγικής της και του οράματός της για τη δημιουργία «κόμβων διασύνδεσης» σε περιοχές όπου οι πελάτες χρειάζονται εύκολα προσβάσεις σε υπηρεσίες διασύνδεσης, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την ευημερία των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων της» ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Μέσω του αναπτυξιακού επενδυτικού πλάνου που ανακοινώθηκε μάλιστα και το οποίο περιλαμβάνει νέα, καινοτόμα data centers παγκόσμιας κλάσης στην Ελλάδα, η Digital Realty στοχεύει στο να καταστήσει την Ελλάδα έναν από τους πλέον ανερχόμενους και ισχυρούς περιφερειακούς «παίκτες» στην Νοτιοανατολική Ευρώπη & Ανατολική Μεσόγειο καθώς και πύλη εισόδου στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη.

Στην απόφαση αυτή της αμερικανικής εταιρείας συνετέλεσε η στρατηγική τοποθεσία του Lamda Hellix Athens Data Center Campus, μαζί με τις νέες προγραμματισμένες επεκτάσεις του και τα οικοσυστήματα πελατών & παρόχων του, οι αυξανόμενες ευκαιρίες διασύνδεσης της περιοχής, καθώς και οι δρομολογούμενες σημαντικές επενδύσεις της Ελλάδας στους χώρους του 5G, του Cloud & Big Data, του AI, του ΙοΤ και του Industry 4.0. «Τα παραπάνω αποτέλεσαν για τη Digital Realty και τη Lamda Hellix σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα προκειμένου από κοινού να επεκτείνουν την παρουσία τους, αναδεικνύοντας την Ελλάδα, το σημείο συνάντησης τριών ηπείρων, σε ένα regional hub για την περαιτέρω ανάπτυξή τους στην περιοχή».

Η Ελλάδα η νέα Μασσαλία

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια το πιο ραγδαίως αναπτυσσόμενο Interconnection Hub της Ευρώπης, με 15 υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών και capacity 320 Tbps, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σε 21 έως το 2024 αγγίζοντας capacity έως και 750 Tbps είναι η Μασσαλία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. Τα υποθαλάσσια καλώδια που καταλήγουν απευθείας στη Μασσαλία συνδέουν 4,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους , σε 43 χώρες - με ένα σωρευτικό ΑΕΠ που ξεπερνά τα 20 τρισ. δολάρια, καταφέρνοντας έτσι να μετατρέψουν την Γαλλική πόλη σε κορυφαία ψηφιακή πύλη μεταξύ της Ευρώπης και των περιοχών της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Αντίστοιχο ρόλο θα μπορούσε να διεκδικήσει και η χώρα μας αφού η γεωπολιτική της θέση αλλά και οι επικείμενες επενδύσεις για επέκταση των 7 υπαρχουσών γραμμών υποθαλάσσιων καλωδιακών διασυνδέσεων, που δρομολογούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, μπορούν να την καταστήσουν σημαντικό κόμβο διασύνδεσης. Σε αυτό συμβάλλει μάλιστα και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται ειδικά αυτή την περίοδο αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός που έχει ήδη μπει σε τροχιά. 

Την στροφή και τις δυνατότητες της χώρας επιβεβαιώνουν μάλιστα και άλλες εταιρείες που έχουν επενδύσει ή επενδύουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Οι υπόλοιποι παίκτες

Μια αντίστοιχα μεγάλη επένδυση που ξεκινά αυτή την περίοδο είναι κι αυτή της Microsoft. Ο αμερικανικός κολοσσός έχε προαναγγείλει την δημιουργία ενός data center region, δηλαδή 3 data centers τα οποία θα είναι έτοιμα σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα. Η εν λόγω επένδυση, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς ανέρχεται σε 400-500 εκατ. ευρώ και στόχος της είναι η κάλυψη διαφόρων οργανισμών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που κάνουν αντίστοιχες κινήσεις ή που διατηρούν τέτοιες δομές ήδη στη χώρα μας.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η Lancom, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα -μέσω του λογαριασμού της στο LinkedIn- ότι προχωρά στη δημιουργία του Balkan Gate I, ενός data center που θα βρίσκεται στην περιοχή του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το τρίτο data center της εταιρείας, το οποίο θα δημιουργηθεί σε ένα κτίριο 2.500 τ.μ. με δυνατότητες επέκτασης στα 10.000 τ.μ.

Κέντρα δεδομένων λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα και άλλες εταιρείες όπως ο όμιλος ΟΤΕ, η TI Sparkle, η Synapsecom, η Space Hellas και η Interworks.

Το σίγουρο είναι ότι αν σήμερα η Ελλάδα υπολείπεται σε αριθμό data centers γειτονικών κρατών - σύμφωνα με τα στοιχεία της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Cloudscense, στη χώρα μας υπάρχουν 12 data centers (8 στην Αθήνα, 3 στη Θεσσαλονίκη και 1 στα Χανιά) όταν το αντίστοιχο νούμερο στη Βουλγαρία είναι 23, τα προαναφερθέντα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι οι προοπτικές αλλάζουν άρδην. 

Η συγκυρία άλλωστε για την μετατροπή της χώρας μας σε κόμβο διασύνδεσης κρίνεται ιδανική αν σκεφτεί κανείς τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο δεδομένων που παράγονται παγκοσμίως, ο οποίος καθιστά την αποθήκευση κι αξιοποίησή τους βασική προτεραιότητα για αμέτρητους οργανισμούς, δημόσιους κι ιδιωτικούς. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τα δεδομένα ως τον νέο χρυσό ή το νέο πετρέλαιο, φέρνοντας την αποθήκευση κι αξιοποίησή τους στο προσκήνιο. 

Η υλοποίηση μάλιστα μεγάλων data centers στη χώρα μας αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον ανάγκες για τη διεθνείς διασυνδέσεις μέσω δικτυών κορμού (backbone) που βασίζονται σε οπτικές ίνες με πολλούς αναλυτές μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και εκεί σημαντικές ανακοινώσεις στο προσεχές μέλλον.

, , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts

Main Tags

About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's.

JSON Variables