Oι φορητές συσκευές μετατρέπονται στον καλύτερο ιατρικό σύμβουλο για τον κορονοϊό


 σύγχρονη τεχνολογία έχει αποδείξει ήδη την αξία της στις εδώ και έναν χρόνο περιπέτειες της ανθρωπότητας με την Covid-19.

Το κινητό τηλέφωνο μετατράπηκε στον ιδανικότερο σύμμαχο στην άνιση μάχη και βοήθησε σε μια μακρά σειρά από πτυχές της προσπάθειας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Και μιας και είναι πλέον σαφές πως δεν θα απαλλαγούμε έτσι εύκολα από τον κορονοϊό, κάποιοι ετοιμάζουν ήδη την επόμενη γραμμή άμυνας.

Πάντα με όχημα την τεχνολογία και τους άπειρους λαγούς που είναι έτοιμη να βγάλει από το μαγικό καπέλο της…

Μια στιγμή «εύρηκα»

Πριν από 5 χρόνια, σε μια πτήση για τη Νορβηγία, ο βιολόγος του Στάνφορντ, Michael Snyder, παρατήρησε ότι το σώμα του συμπεριφερόταν παράξενα.

Σύμφωνα με τους βιομετρικούς δείκτες των πολλαπλών fitness συσκευών που φορούσε στο χέρι του, οι καρδιακοί του παλμοί ήταν ασυνήθιστα υψηλοί και ο κορεσμός του αίματός του παράξενα χαμηλός.

«Όταν προσγειώθηκα, δεν επανήλθαν ποτέ στα φυσιολογικά επίπεδα. Κατάλαβα λοιπόν πως κάτι συνέβαινε». Ο ακαδημαϊκός δεν θα αργούσε να βρει το ύποπτο της ιστορίας.

Δύο βδομάδες νωρίτερα, είχε βοηθήσει τον αδερφό του να φτιάξει έναν φράχτη στο σπίτι του, στην ύπαιθρο της Μασαχουσέτης.

Φτάνοντας στη Νορβηγία, εμφάνισε και πυρετό και πλέον ήταν σίγουρος: έπασχε από βορρελίωση (νόσος του Lyme), τον είχε τσιμπήσει τσιμπούρι. Ο Snyder απευθύνθηκε σε γιατρό, πήρε φαρμακευτική αγωγή και έγινε καλά. Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τη διάγνωση που είχε κάνει.

«Οι πρώτες ενδείξεις προέρχονταν πράγματι από το έξυπνο ρολόι και τον κορεσμό του αίματος. Πολύ εντυπωσιακό». Ο ακαδημαϊκός φορούσε smartwatches και fitness trackers ταυτοχρόνως και όχι τυχαία.

Αυτός, η ομάδα του και καμιά εκατοστή ακόμα συμμετέχουν σε ένα πείραμα από το 2010 ακριβώς γι’ αυτό, τη συλλογή βιομετρικών δεδομένων από φορητές συσκευές και την αξιολόγηση της χρησιμότητάς τους.

«Την εποχή που ξεκινήσαμε, οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούσαν καν τέτοια δεδομένα για λόγους υγείας, τα είχαν απλώς για την καθημερινή γυμναστική τους. Εμείς συνειδητοποιήσαμε πως παραείναι καλοί δείκτες, σε 24ωρη μάλιστα λειτουργία, για τη φυσιολογία μας».

Κι έτσι έβαλε σκοπό να εκτιμήσει τι θα μπορούσε κανείς να μάθει από όλους αυτούς τους δείκτες. Αν πρέπει να το πούμε, πάρα πολλά!

Η ομάδα του εντόπισε ενδείξεις για τρεις επιδημίες γρίπης πριν καν επιβεβαιωθούν εργαστηριακά, ακόμα και μια μόλυνση βρήκε που ήταν εντελώς ασυμπτωματική.

«Κάθε φορά που αρρώσταινα, μπορούσαμε να το βρούμε μέσω αυξημένων καρδιακών παλμών και επιδερμικής θερμοκρασίας πριν ξεκινήσουν τα συμπτώματα».

Η ομάδα του άρχισε να σχεδιάζει αλγορίθμους που να πιάνουν μικρές αποκλίσεις από τις φυσιολογικές τιμές, συνδυάζοντας γενετικά, μεταβολικά και βιομετρικά δεδομένα.

Πλέον μπορούν να κάνουν αξιόπιστες εκτιμήσεις για καρδιαγγειακές απειλές, ακόμα και διαγνώσεις από μακριά. Μόνο που τώρα δεν είναι ο μόνος…

Είναι όλα στον καρπό

Η ερευνητική οδός που υπέδειξε ο Michael Snyder άνοιξε την όρεξη σε πολλούς. Αρκετά εργαστήρια από όλο τον κόσμο συμμετέχουν πια στη μελέτη του και από το σημαδιακό 2020 οι ερευνητικοί στόχοι έχουν επεκταθεί ώστε να συμπεριλαμβάνουν και την Covid-19.

Ξανά, πώς μια φορητή συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει τη μόλυνση από τον κορονοϊό όχι απλώς πριν το τεστ, αλλά και πριν το καταλάβει το κρούσμα. Πριν εκδηλώσει συμπτώματα δηλαδή.

Ο Snyder έχει αποδείξει ήδη την ικανότητα του smartwatch στην ανίχνευση μολυσματικών νόσων και πλέον είναι έτοιμος να μας χαρίσει ένα gadget για τη μάχη με τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας προσέγγισης έναντι του παραδοσιακού τεστ είναι αναρίθμητα. Ένας τεράστιος αριθμός από rapid tests θα μπορούσε να ανακόψει τη διασπορά του κορονοϊού, κανείς ωστόσο δεν κάνει τεστ κάθε μέρα. Ούτε και υπάρχουν φυσικά τέτοιες δυνατότητες παγκοσμίως.

Ο στόχος παραμένει όμως η έγκαιρη διάγνωση του κρούσματος και η απομόνωσή του. Κάθε σύστημα ανίχνευσης είναι εδώ καλοδεχούμενο.

Έξυπνα ρολόγια, fitness trackers, activity trackers και ό,τι άλλο «έξυπνο» φοριέται στο χέρι μας μπορεί να παρακολουθεί βασικούς βιομετρικούς δείκτες και να καταγράφει οποιαδήποτε απόκλιση από το φυσιολογικό.

Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει αυτό σε μια κοινωνία με μεγάλη διάχυση τέτοιων συσκευών. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που τις φορούν ήδη στους καρπούς τους κάθε μέρα.

«Υπάρχει μεγάλη δυναμική για βοήθεια στην Covid-19», λέει χαρακτηριστικά ο Giorgio Quer, διευθυντής τεχνητής νοημοσύνης στο Scripps Research Translational Institute της Καλιφόρνια και ένας από τους ανθρώπους που τρέχει το περίφημο DETECT.

Τι είναι το DETECT; Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής προσπάθεια να ελεγχθεί αυτή η γόνιμη υπόθεση. Τον Οκτώβριο του 2020, το πρόγραμμα δημοσίευσε μια μελέτη στην επιθεώρηση «Nature Medicine» για τα ευρήματα της έρευνας που έκανε σε 30.000 ανθρώπους που μοιράζονταν τα βιομετρικά τους δεδομένα από την άνοιξη.

Μόνο που τώρα επικεντρώνονταν στον κορονοϊό. Η εφαρμογή για κινητό στόχευε σε όσους είχαν διαγνωστεί θετικοί ή σε όσους εμφάνιζαν συμπτώματα, ήταν δεν ήταν κρούσματα. Και πέτυχαν διάνα!

Η ερώτησή τους ήταν αν τέτοιες βιομετρικές πληροφορίες (καρδιακός παλμός, ρυθμός αναπνοής, θερμοκρασία, μοτίβο ύπνου, αρτηριακή πίεση και επίπεδα δραστηριότητας) μπορούν να επιστρατευτούν σε επίπεδο έγκαιρης διάγνωσης.

Ο αλγόριθμος που ανέπτυξαν έδειξε ότι μπορούν. «Τα ευρήματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά», τονίζει ο Quer.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Snyder και η ομάδα του στο Στάνφορντ δημοσίευσαν το δικό τους άρθρο στο «Nature Biomedical Engineering» για τη μελέτη που έκαναν σε 5.000 συμμετέχοντες. Το πείραμα καταλήγει σε παρεμφερή αποτελέσματα, έχοντας κάποιες μικροαποκλίσεις σε επίπεδο μεθοδολογίας.

Ο Snyder μπόρεσε να βρει τα 32 υποκείμενα που βίωσαν συμπτώματα κορονοϊού 4 ημέρες (κατά μέσο όρο) πριν εκδηλώσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα. Η προοπτική της διάγνωσης της Covid-19 σε πραγματικό χρόνο είναι ένα σωστό θαύμα.

Το Στάνφορντ έχει λανσάρει πιλοτικά ένα σύστημα που ειδοποιεί κατόχους τέτοιων φορητών συσκευών για πιθανή μόλυνση από κορονοϊό. Όταν εντοπίζει ύποπτα βιομετρικά δεδομένα, σε βάζει σε κίτρινο συναγερμό.

Αν οι δείκτες παραμείνουν υψηλοί για τις επόμενες 12 ώρες, σημαίνει κόκκινο συναγερμό και σε συμβουλεύει να πας άμεσα για τεστ. Ή να κλειστείς στο σπίτι σου.

Αντίστοιχο σύστημα προειδοποίησης ετοιμάζει και το DETECT. Τέτοια συστήματα δεν χρειάζονται έγκριση από υγειονομικούς θεσμούς, καθώς δεν παρέχουν διαγνώσεις.

Διαβάζουν απλώς τους βιομετρικούς δείκτες και αποφαίνονται πως οι αποκλίσεις από το φυσιολογικό μπορεί να συνδέονται με διάφορα θέματα υγείας. Και ένα από αυτά είναι πλέον και ο κορονοϊός.

«Είναι σαν το θερμόμετρό σου», εξηγεί ο Snyder, «μια υψηλή θερμοκρασία μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες»…

Οι προκλήσεις

Παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί, αυτές οι τεχνολογίες έχουν ακόμα τους περιορισμούς τους. Ο σημαντικότερος είναι αυτός που συναντάμε και σε κάθε άλλο σύστημα προειδοποίησης.

Ο βαθμός αβεβαιότητας δηλαδή, πότε η απόκλιση ενός σήματος συνιστά πιθανό πρόβλημα και πότε είναι τυχαία; Αλλά και τα υφιστάμενα νοσήματα διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο εδώ.

Κάθε φαρμακευτική αγωγή επηρεάζει τους βιομετρικούς δείκτες καταλήγοντας πολλές φορές σε λανθασμένες ενδείξεις.

Ο Snyder παρατήρησε, για παράδειγμα, πως κάποια υποκείμενα της μελέτης του εμφάνιζαν δυσκολία στην αναπνοή. Δεν είχαν κορονοϊό, αλλά άσθμα. Και το σύστημα δεν τα πήγε εκεί και πολύ καλά.

Πόσο μάλλον που υπάρχουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας που επηρεάζουν καθοριστικά τέτοια βιομετρικά δεδομένα. Όπως το στρες, το αλκοόλ, ακόμα και τα ταξίδια με αεροπλάνο. «Ή τα πεθερικά σου», σημειώνει χαριτολογώντας ο καθηγητής.

Οι ερευνητές το ξέρουν αυτό καλύτερα από τον καθένα. Επιστήμονες του Purdue University της Ιντιάνα συνεργάζονται με μια εταιρία τεχνολογίας (physIQ) προσπαθώντας ακριβώς να κάνουν πιο αξιόπιστες τις βιομετρικές καταγραφές. Και βέβαια τα βλέμματά τους είναι στραμμένα στον κορονοϊό.

Στη δική τους μελέτη, έβαλαν τα υποκείμενα να φορούν ένα smartwatch της Samsung, συλλέγοντας ταυτοχρόνως δεδομένα από ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι πιο ακριβές στις μετρήσεις του από το ρολόι και αυτό που κάνουν είναι να εκπαιδεύουν τον αλγόριθμο του ρολογιού με βάση το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Συσκευές που πιάνουν καλύτερα και πιο αξιόπιστα σήματα από την ανθρώπινη φυσιολογία μπορούν να αποδειχτούν ακόμα πιο πολύτιμα στη μάχη με την Covid.

Το μέλλον;

Πολλοί έχουν μπει τελευταία στο παιχνίδι της έγκαιρης διάγνωσης του κορονοϊού και μόνο καλή κρίνεται μια τέτοια μάχη. Το Duke University της Βόρειας Καρολίνα κάνει τη δική του έρευνα για την ανίχνευση της Covid με βάση μόνο το κινητό τηλέφωνο ή το έξυπνο ρολόι.

Ακόμα και η Fitbit έχει ριχτεί στη μάχη διεξάγοντας τη δική της μελέτη, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο στο περιοδικό «Digital Medicine». Το δικό της σύστημα τεχνητής νοημοσύνης κατάφερε να διακρίνει το 15% των κρουσμάτων κορονοϊού μία μέρα πριν την έναρξη οποιουδήποτε συμπτώματος. Με βάση βιομετρικά δεδομένα πέντε προηγούμενων ημερών.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν καταπληκτικά, αλλά πολλά υποσχόμενα. Τόσο υποσχόμενα που η Fitbit πήρε 2,5 εκατ. δολάρια από το Πεντάγωνο για να δώσει μερικές χιλιάδες τέτοιες συσκευές στους υγειονομικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ, βελτιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ακρίβεια του συστήματος.

Το 2021 θα δούμε σίγουρα να συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στον τομέα της έγκαιρης διάγνωσης της Covid-19 και η εμπορική εκμετάλλευση των καινοτόμων αυτών τεχνολογιών δεν είναι μακριά.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί και σημαντική είναι και πολύ γρήγορα έχει επιτευχθεί. Η πανδημία επιτάχυνε δραστικά τις κλινικές έρευνες, μια θετική πτυχή μέσα στα σκοτάδια που έφερε στην οικουμένη…

, , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts

Main Tags

About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's.

JSON Variables