freegr

Θύμα ransomware τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

 


Hackers κατάφεραν να παραβιάσουν το δίκτυο της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η επίθεση έγινε αντιληπτή την προηγούμενη εβδομάδα και αμέσως ενημερώθηκαν το Πεντάγωνο, η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας και η ΕΥΠ, στέλνοντας στελέχη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Ερευνάται το ενδεχόμενο η ΕΑΣ να έπεσε θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπείας από ξένη χώρα, αλλά η έρευνα έως τώρα τείνει στο συμπέρασμα πως πρόκειται απλά για χρηματικό εκβιασμό. Οι δράστες παραβίασαν το δίκτυο υπολογιστών στα γραφεία της εταιρίας και όχι αυτό της παραγωγής. Σύντομα έγινε αντιληπτό πως πρόκειται για ransomware επίθεση, καθώς τα αρχεία των υπολογιστών κρυπτογραφήθηκαν και οι δράστες ζητούν λύτρα σε κρυπτονομίσματα για να επιστρέψουν την πρόσβαση στην εταιρία. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ΕΑΣ θα αναλάβει την παραγωγή του “εθνικού τυφεκίου” το οποίο θα αντικαταστήσει το G3 που χρησιμοποιείται ευρέως από τις Ένοπλες Δυνάμεις.unboxholics.com

About Freegr network

Από το Blogger.