Επιταχυντές του home delivery πανδημία και ψηφιακός μετασχηματισμός


 Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες διανομής εν μέσω πανδημίας και ο μετασχηματισμός της αγοράς καθώς αναπτύσσεται η χρήση του διαδικτύου για επικοινωνία και εμπορικές συναλλαγές φέρνουν στο φως παθογένειες, χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς που δημιουργούν αντικίνητρα αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες για μεγάλους και μικρούς παίκτες.

Μεγάλες εταιρείες της αγοράς ταχυμεταφορών έχουν προβεί σε επενδύσεις ήδη από τις αρχές του 2020. Η ACS, ο μεγαλύτερος παίκτης στον ευρύτερο κλάδο ταχυμεταφορών, που είναι και η μόνη εταιρεία με πανελλαδική διανομή που, σύμφωνα με τη διοίκησή της, δεν έκανε ούτε μία ημέρα πλήρη αναστολή παραλαβών, επένδυσε άνω των 2,5 εκατ. ευρώ σε μεταφορικά μέσα, αποθηκευτικούς χώρους, ανθρώπινο δυναμικό και αμοιβές διανομής. Εν μέσω lockdown, την περίοδο της Black Friday και ενόψει Χριστουγέννων πολλές εταιρείες αντιμετώπισαν προβλήματα ενώ και σήμερα τα περιοριστικά μέτρα αναδύουν προκλήσεις. Η Γενική Ταχυδρομική βελτίωσε τις υποδομές της για να διαχειρίζεται τους αυξημένους όγκους έως και 60% σε σχέση με την περίοδο της “κανονικότητας” αλλά και για να αντιμετωπίσει δυσλειτουργικά φαινόμενα όπως καθυστερήσεις, λάθη, ζημιές, παράπονα κ.ο.κ.. Η ΕΛΤΑ courier που προέβη σε επέκταση των υποδομών της είχε προειδοποιήσει για τη δυσχερή κατάσταση από τον φόρτο αποστολών, που στο lockdown του Νοεμβρίου ήταν αυξημένος πάνω από 22,5% από το πρώτο ενώ ανάλογη είναι η εικόνα από την πλευρά της Speedex του Ομίλου Εταιρειών Σφακιανάκης, του τέταρτου παίκτη της κατάταξης.

Στις διανομές εσωτερικού δεν δραστηριοποιούνται ξένοι παίκτες καθώς όπως διαπιστώνουμε τα περιθώρια κέρδους είναι περιορισμένα. Είναι ενδεικτικό ότι εν μέσω πίεσης στο εγχώριο σύστημα ταχυμεταφορών, στα μέσα Δεκεμβρίου, δέματα από το εξωτερικό έφταναν νωρίτερα, καθώς διεθνείς εταιρείες που  έχουν την ευθύνη τέτοιων αποστολών στις express υπηρεσίες, με αερομεταφορά, χρεώνουν πολύ πιο ακριβά την υπηρεσία.

Πάντως οι τάσεις στην αγορά ταχυμεταφορών είναι ραγδαίες και η πανδημία ήρθε για να τις επιταχύνει ακόμη περισσότερο. Με βάση στοιχεία που αντλήσαμε από τις επίσημες εκθέσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΕΕΤΤ) και άλλες πηγές στην αγορά, διαπιστώσαμε ότι στον κλάδο δραστηριοποιούνται πάνω από 500 εταιρείες με Γενική Άδεια παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, που πραγματοποιούν συνολικά κύκλο εργασιών περί τα 600 εκατ. ευρώ σε εποχή κανονικότητας (συνυπολογίζοντας τον φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ). Από την πίτα διεκδικούν μερίδιο και μερικές δεκάδες νέων εταιρειών που αδειοδοτούνται ετησίως αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο αντιστοιχεί στις τέσσερις ελληνικές εταιρείες, με σειρά κατάταξης ACS, Γενική Ταχυδρομική, ΕΛΤΑ Courier και Speedex.

Το μέγεθος της αγοράς και οι τάσεις

Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία είναι του 2019 και δείχνουν ότι το μερίδιο δεμάτων- μικροδεμάτων αυξάνεται ραγδαία φθάνοντας στο 16% του πλήθους αντικειμένων που διακινήθηκαν και πάνω από το 50% των εσόδων της αγοράς. Αντιλαμβάνεται κανείς ποια θα είναι η τελική εικόνα για το 2020. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ταχυδρομικών αντικειμένων διακινείται από την Αττική (περίπου 80%) και τη Μακεδονία (περίπου 8%) για το εσωτερικό και το εξωτερικό ενώ το 89% των διακινούμενων αντικειμένων είναι φάκελοι και από κει προέρχεται το μεγαλύτερο έσοδο των εταιρειών. Αν σκεφτούμε τι αλλαγές δρομολογεί η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου θα καταλάβουμε πώς μετασχηματίζεται η αγορά. Ειδικά στο επίπεδο της αξίας και των εσόδων αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι ένας διανομέας μπορεί να παραδώσει δεκάδες φακέλους σε μία πόρτα, τοποθετώντας τους απλώς σε αντίστοιχα γραμματοκιβώτια σπαταλώντας περιορισμένο χρόνο και ενέργεια. Για να παραδώσει όμως δέματα η υπηρεσία που προσφέρει έχει μεγαλύτερο κόστος. Ο όγκος που μπορεί να μεταφέρει είναι περιορισμένος, ο όγκος που μπορεί να παραδώσει σε μία πόρτα ποικίλει και πιθανόν θα χρειαστεί να ανέβει σε κάποιον όροφο μεταφέροντας την παραγγελία του πελάτη. Όπως μας μεταφέρουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά, τα περιθώρια κέρδους είναι εξαιρετικά περιορισμένα και ειδικά σε συγκυρίες που επενδύουν σε υποδομές για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση «μπαίνουν μέσα».

Σημειώνεται ότι οι τιμές εξαρτώνται από το βάρος, τον προορισμό και το πλήθος των αποστολών και κατά μέσο κόστος ανά αποστολή για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα η τιμή κυμαίνεται σε 2-4 ευρώ ΦΠΑ για δέμα έως τα 3kg. Το περιθώριο κέρδους για τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες courier είναι συνήθως ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό επί της αξίας αυτής, στην καλύτερη περίπτωση 10%, καθώς οι τιμές είναι πολύ κοντά στο κόστος, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού.

Όσο για τις διεθνείς αποστολές, οι τιμές ποικίλουν σημαντικά με βάση τον προορισμό και τον χρόνο παράδοσης και για την περίπτωση της express παράδοσης με αερομεταφορά, οι τιμές είναι συνήθως 6-7 φορές υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές των εγχώριων αποστολών. Επίσης, η αεροπορική μεταφορά εξωτερικού express έχει υπερδιπλάσια τιμή σε σχέση με την αντίστοιχη standard μέσω οδικής μεταφοράς του εξωτερικού. Σε γενικές γραμμές οι τιμές των εγχώριων εταιρειών είναι πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με των ξένων εταιρειών, ειδικά για τις εγχώριες αποστολές, όπως επιβεβαιώνουν στελέχη της αγοράς.

Τα εργασιακά και το capacity

Στον κλάδο του home delivery οι προκλήσεις είναι πολλές, από τις ελαστικές εργασιακές, σχέσεις που συχνά κινούνται στα όρια της νομιμότητας (με τον μισθό του διανομέα σε ορισμένες περιπτώσεις να «τρέχει» μόνο όσο εκτελεί την παραγγελία χωρίς να αμείβεται για το χρόνο μεταξύ παραγγελιών), μέχρι την έντονα μεταβαλλόμενη ζήτηση, που δημιουργεί δυσκολία διαχείρισης του capacity.

Είναι ενδεικτικό ότι εν μέσω πανδημίας από τη μια μέρα στην άλλη οι όγκοι των παραγγελιών τριπλασιάζονταν αυξάνοντας απότομα τις ανάγκες σε στόλο και ανθρώπινο δυναμικό για τις εταιρείες courier. Όμως στις περιόδους άρσης των περιοριστικών μέτρων η ζήτηση πέφτει κατακόρυφα ακυρώνοντας τις επιπλέον υποδομές που καλούνταν να αναπτύξουν οι εταιρείες. Είναι επομένως εξαιρετικά δύσκολο για τις εταιρείες του κλάδου να βρουν τη «χρυσή τομή» για να ανταποκρίνονται με επάρκεια σε τέτοιες συνθήκες.

Η ομάδα της MyJobNow θεωρεί ότι το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό. Πρόκειται για την startup που απέκτησε πρόσφατα η Skroutz, στο πλαίσιο μιας επένδυσης στο last-mile. Η MyJobNow Delivery ξεκίνησε από μια εταιρεία που πρόσφερε λύσεις για την αναζήτηση εργασίας αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες και τεχνολογικά καινοτόμες ελληνικές startup στον τομέα της διανομής, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Στέφανο Κατσίμπα. Η SendX είναι το εμπορικό courier brand της MyJobΝow Delivery και όπως μας μεταφέρει ο ίδιος και οι συνεργάτες του και συνιδρυτές της MyJobNow, Αγαμέμνων Παπάζογλου και Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, η υπηρεσία κέρδισε την εμπιστοσύνη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων και μεγεθύνει σταθερά το αποτύπωμά της διατηρώντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού στην αξία που δίνει στην ποιότητα των εργασιακών σχέσεων. Η αξιοπιστία της MyJobNow αναδείχθηκε εν μέσω πανδημίας με τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης για διανομή έτοιμου φαγητού, ειδών πρώτης ανάγκης και άλλων αγαθών. Η εταιρεία βρίσκει τον κατάλληλο επαγγελματία διανομέα για την εκάστοτε επιχείρηση μέσω ενός οργανωμένου συστήματος συνεντεύξεων των υποψηφίων, του παρέχει μηχανάκι, τον εξοπλίζει με μέσα προστασίας και διαχειρίζεται όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες στην ΕΡΓΑΝΗ, από την πρόσληψη μέχρι την αυτόματη δήλωση του εργαζομένου όταν, π.χ. υπάρχει ανάγκη να δουλέψει μια επιπλέον ώρα. Μέσα στη καραντίνα εξυπηρέτησε εταιρείες του λιανεμπορίου τροφίμων, εταιρείες εστίασης και τουρισμού. Πλέον, με μια πλατφόρμα που αναρτά πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε μήνα κι έχοντας προσφέρει δυνατότητες σε πάνω από 250.000 ανθρώπους να συναντήσουν τον επόμενο εργοδότη τους, εστιάζει στην αύξηση της δυναμικότητας της προκειμένου να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο παραγγελιών του marketplace Skroutz, σε πρώτη φάση στον αστικό ιστό της Αττικής και σταδιακά σε άλλες περιοχές.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για την ομάδα της MyJobNow που διαθέτει μεν την τεχνογνωσία, επιχειρεί δε σε μια αγορά που μεγαλώνει απότομα. Όμως μεγαλώνει και η δική της δυναμικότητα που φτάνει σήμερα σε περίπου 130 μηχανάκια και 10 van. Όπως τονίζει ο κ. Κατσίμπας και στον νέο κύκλο ανάπτυξης της εταιρείας, η διαφάνεια στις εργασιακές σχέσεις παραμένει προτεραιότητα κι αυτό κάνει διαφορά σε κλάδους όπως η εστίαση, όπου ανθεί η «μαύρη εργασία».

Η απότομη αύξηση του όγκου των αποστολών στην τοπική αγορά προσέλκυσε νέους παίκτες και κινητοποίησε υφιστάμενους στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους. 

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι πρόσφατα η Wolt ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά εγκαινιάζοντας νέα υπηρεσία στο delivery ειδών supermarket. Η ομάδα του φινλανδικού σήματος ολοκλήρωσε τη σύσταση της εταιρείας Wolt Market Greece, 100% θυγατρική της Wolt Greece. Μέσω της νέας εταιρείας προετοιμάζεται για τη διανομή προϊόντων supermarket, δραστηριότητα που θα λειτουργεί συμπληρωματικά της υπηρεσίας που διαθέτει ήδη στην πλατφόρμα της η Wolt για food delivery στην αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με την κίνησή της η Wolt ενισχύει τον ανταγωνισμό σε μια αγορά που έχει περιθώρια ανάπτυξης. Την αγορά άνοιξε η e-food με την συνεργασία που εγκαινίασε με την Σκλαβενίτης ενώ ακολούθησαν συνεργασίες όπως αυτές των δικτύων Κρητικός και Μασούτης με τη BOX της Cosmote και της ΑΒ Βασιλόπουλος με την delivery.gr ενώ τα deals συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η Wolt δραστηριοποιείται από το 2018 και η ελληνική θυγατρική μόλις έκλεισε δύο χρόνια παρουσίας στην αγορά του food delivery. Έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο πελατών από το φάσμα της ho.re.ca. ετοιμάζει άνοιγμα σε πρώτη φάση στην συγγενή αγορά των supermarket αλλά φέρεται να επεξεργάζεται σχέδια για επέκταση και σε άλλους κλάδους αξιοποιώντας την δυναμική ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Το ευνοϊκό momentum έχει κινητοποιήσει την ηγετική ομάδα του φινλανδικού brand που μεθοδεύει κινήσεις σε πολλά πεδία, με στόχο να δημιουργήσει το σχήμα που θα εξυπηρετήσει την επεκτατική στρατηγική του. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καρέλο, Γενικό Διευθυντή της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τη γεωγραφική της εμβέλεια με γρήγορο ρυθμό και επίσης να εισέλθει σε νέα τμήματα της λιανικής. Προαναγγέλλει νέες υπηρεσίες για τους Έλληνες καταναλωτές, καθώς ο αριθμός των συνεργαζόμενων καταστημάτων αυξάνεται συνεχώς.

Σημειώνεται επίσης ότι η Wolt ολοκλήρωσε επιτυχώς έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 440 εκατ. ευρώ, ο οποίος διαμορφώνει το συνολικό ύψος χρηματοδότησης που έχει αντλήσει η εταιρεία από το 2015 ως σήμερα σε 707 εκατ. ευρώ. Αυτή η εξέλιξη θα τροφοδοτήσει την παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης και επέκτασης της Wolt σε νέες αγορές και νέους τομείς λιανικής και θα ενισχύσει επίσης την τρέχουσα θέση της σε υπάρχουσες αγορές, όπως η Ελλάδα.

, , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts

Main Tags

About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's.

JSON Variables