athens

ΕΤΟΙΜΟΙ οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για ένα καθολικό lockdown

 


Έτοιμοι αποδεικνύονται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι για ενδεχόμενο σκληρό lockdown, το οποίο θα μπορούσε να εκτινάξει την κατανάλωση δεδομένων στα ύψη.

Παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς που μίλησαν στο insider.gr ανέφεραν ότι τα δίκτυα άντεξαν στην αιφνίδια συνθήκη του πρώτου lockdown κατά την διάρκεια του οποίου η κίνηση των δεδομένων ανέβηκε κατακόρυφα. «Οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντέξουν εάν προχωρήσουμε σε εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων, ειδικά εφόσον από πλευράς τους έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου».

Σημειωτέον ότι το σύνολο των παρόχων δρομολογεί ετησίως υψηλές επενδύσεις για την αναβάθμιση των δικτύων προοικονομώντας την δυνητική αύξηση της ζήτησης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το ποσό που επενδύθηκε το προηγούμενο διάστημα δεν κατέγραψε κάποια ιδιαίτερη αύξηση, ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόσθετη δαπάνη λόγω πανδημίας.

Το γεγονός ότι τα δίκτυα άντεξαν την περίοδο του Μαρτίου όταν και πολλαπλές καθημερινές δραστηριότητες μεγάλου μέρους του πληθυσμού όπως η εργασία και η εκπαίδευση μεταφέρθηκαν online, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Ookla για την περίοδο εκείνη που εξασφάλισε το insider.gr.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ookla, της εταιρείας που διαχειρίζεται το Speedtest.com, την περίοδο του Μαρτίου όπου και πολλές υπηρεσίες κι εργασίες μεταφέρθηκαν online η μείωση της μέσης ταχύτητας, όσον αφορά τη λήψη και αποστολή δεδομένων στις ευρυζωνικές συνδέσεις στη χώρα ήταν πολύ μικρή εν συγκρίσει με τον αριθμό των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε τηλεργασία και το σύνολο της μαθητικής κοινότητας που εφάρμοσε την τηλεκπαίδευση.

Κατά το πρώτο lockdown στα σταθερά δίκτυα η μέση ταχύτητα λήψης δεδομένων(download) μέσω σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων από τα 25,92 Mbps την εβδομάδα 9-15/3 από τα 26,59 Mbps του Φεβρουαρίου έπεσε στα 24,55 Mbps. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και όσον αφορά στη μέση ταχύτητα αποστολής δεδομένων (upload) μέσω σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, η οποία από τα 5,84 Mbps την εβδομάδα 9-15/3 έπεσε στα 5,08 Mbps.

About Freegr network

Από το Blogger.