Facebook vs Apple: Ένας ηχηρός πόλεμος για την ιδιωτικότητα των χρηστών

 


Κλιμακώνεται η κόντρα που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ Facebook και Apple λόγω των αλλαγών που φέρνει η τελευταία στο λειτουργικό σύστημα iOS 14 σχετικά με τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών. Η αρχή έγινε τότε με ολοσέλιδες (ναι, σε έντυπες εφημερίδες) αναρτήσεις της Facebook κατά της Apple και συνεχίζεται τώρα με την προετοιμασία αγωγής, αλλά και με επίσημη τοποθέτηση του Tim Cook κατά του μοντέλου λειτουργίας που ακολουθούν “πολλές εταιρείες τεχνολογίας”.

Τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα

Αφορμή ήταν οι αλλαγές που έφερε το iOS 14 στη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών, τις οποίες θεωρεί η Facebook "πως θα αλλάξουν τον κόσμο του Internet” και θα ωθήσει τις ιστοσελίδες και τα blogs να χρεώνουν τους χρήστες με συνδρομές και in-app συναλλαγές λόγω της αφαίρεσης των προσωποποιημένων διαφημίσεων. Η Apple σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή τους νέους κανόνες από τις αρχές Ιανουαρίου και ουσιαστικά θα απαιτεί από τους developers να ζητούν ξεκάθαρα την άδεια του χρήστη προκειμένου να συλλέγουν δεδομένα και να παρακολουθούν τη δραστηριότητα τους στις διάφορες εφαρμογές και ιστοσελίδες που επισκέπτονται μέσω iPhone και iPad.

Αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί εφαρμογών, όπως είναι και η Facebook, ενδεχομένως θα δουν ριζικές αλλαγές στο μοντέλο των διαφημίσεων, αφού θα πρέπει να εξηγούν στον χρήστη για ποιους λόγους γίνεται η παρακολούθηση και ο τελευταίος θα έχει την επιλογή να δώσει τη συγκατάθεση του ή όχι. Η Facebook, λοιπόν, θεωρεί ότι αυτή η πολιτική θα βλάψει σημαντικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βασίζονται ιδιαίτερα στο σημερινό μοντέλο διαφήμισης-προώθησης μέσα από τις υπηρεσίες της.

Ο Tim Cook είχε δηλώσει τότε τα εξής:

Θεωρούμε ότι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτούς και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εκμετάλλευση τους. Η Facebook μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί τη δραστηριότητα τους στις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες της όπως και προηγουμένως, απλά το App Tracking Transparency του iOS 14 θα απαιτεί πρώτα να έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους
facebook-apple.jpg

Τι ισχυρίζεται ο Mark Zuckerberg

Στην πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε στους αναλυτές ότι η όλη φιλοσοφία της Apple σχετικά με την ιδιωτικότητα δεν είναι τόσο ανιδιοτελής όσο μπορεί να ακούγεται και την κατηγόρησε ότι σκοπεύει να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με πρόσχημα την “προστασία των χρηστών”.

Ο κ. Zuckerberg θεωρεί την Apple ως έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Facebook και μάλιστα χαρακτηρίζει την υπηρεσία WhatsApp ξεκάθαρα καλύτερη από το iMessage σε ό,τι αφορά την ιδιωτικότητα, διότι προσφέρει καθολική end-to-end κρυπτογράφηση.

Έχουμε αρκετούς ανταγωνιστές που κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα, οι οποίες είναι συχνά παραπλανητικές. Η Apple έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά των metadata που συλλέγουν οι εφαρμογές αντί να ασχοληθεί με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των πραγματικών μηνυμάτων που ανταλλάσσουν οι χρήστες. Το iMessage αποθηκεύτει backups των μηνυμάτων των χρηστών που δεν προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση, παρά μόνον εάν ο χρήστης απενεργοποιήσει το iCloud. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Apple, όσο και οι κυβερνητικοί οργανισμοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα των πολιτών. Γι’ αυτό, λοιπόν, θεωρώ ότι το WhatsApp είναι ξεκάθαρα ανώτερο.
Σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, η Apple έχει κάθε λόγο να χρησιμοποιεί την κυρίαρχη θέση της για να παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εφαρμογές μας, καθώς επιθυμεί να προωθεί τις δικές της. Αυτή η πολιτική επηρεάζει την ανάπτυξη εκατομμυρίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο και με τις επερχόμενες αλλαγές στο iOS 14 πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν στο εξής να προσεγγίσουν τους πελάτες τους με στοχευμένες διαφημίσεις.

Ποια είναι η επόμενη κίνηση της Facebook

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Information, η Facebook ετοιμάζει εδώ και μήνες μια αγωγή κατά της Apple για αντιμονοπωλιακές πρακτικές, μια διαδικασία που ξεκίνησε το καλοκαίρι με αφορμή την αυστηρή πολιτική του App Store (θυμηθείτε και τη δικαστική διαμάχη με την Epic Games για το Fortnite). Πιθανότατα τώρα θα ενισχυθεί ο φάκελος επειδή βλάπτεται σοβαρά το διαφημιστικό μοντέλο της Facebook λόγω του App Tracking Transparency.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη ιστορία έχει διχάσει τους εργαζόμενους της Facebook, καθώς αρκετοί από αυτούς αμφισβητούν την προσέγγιση της εταιρείας που παρουσιάζεται ως “προστάτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων” στην πλατφόρμα της, ενώ από την άλλη η Apple παίρνει το μέρος της ιδιωτικότητας και της συναίνεσης του απλού χρήστη εάν θέλει να παρακολουθείται η δραστηριότητα του για να του σερβίρονται προσωποποιημένες διαφημίσεις.

apple-privacy.jpg

Ποια η αντίδραση της Apple

Αυτή τη φορά ο Tim Cook δεν αναφέρθηκε καν στο όνομα της Facebook, ωστόσο, η χθεσινή ομιλία του στο πλαίσιο του συνεδρίου Computers, Privacy and Data Protection της ΕΕ έχουν ξεκάθαρους αποδέκτες και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και η Facebook.

Ο κ. Cook τόνισε ότι η ιδιωτικότητα αποτελεί ένα από τα κορυφαία θέματα του αιώνα μας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναλυθεί και να συζητηθεί εκτενώς προκειμένου να αφήσουμε μια καλύτερη κατάσταση για την επόμενη γενιά. Δεν δίστασε να τοποθετήσει το θέμα της ιδιωτικότητας στο ίδιο επίπεδο με αυτό της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικά για όσους λένε ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, ο Tim Cook και η Apple τους ζητούν να αναρωτηθούν εάν θέλουν να ζουν σε έναν κόσμο όπου παρακολουθούνται διαρκώς τα πάντα. Γι’ αυτό δημοσίευσαν ένα έγγραφο με τίτλο “A Day in the Life of Your Data” όπου αναλύουν πλήρως πως οι εταιρείες παρακολοθούν τη δραστηριότητα του χρήστη κατά την περιήγηση του σε ιστοσελίδες και εφαρμογές, το οποίο καλό θα είναι να διαβάσετε όλοι (θα το βρείτε εδώ).

Σε μια εποχή σκανδαλώδους παραπληροφόρησης και ενίσχυσης των θεωριών συνωμοσίας από αλγορίθμους, δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη θεωρία που λέει ότι κάθε είδους διάδραση και αλληλεπίδραση είναι καλή, με απώτερο σκοπό να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα γίνεται.
Πολλοί εξακολουθούν να κάνουν την ερώτηση “μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε χωρίς να την πληρώσουμε;” ενώ θα έπρεπε να αναρωτιούνται “ποιες είναι οι συνέπειες;”. Ποιες είναι οι συνέπειες της προβολής θεωριών συνωμοσίας και βίαιης συμπεριφοράς απλά και μόνο επειδή σημειώνουν υψηλά ποσοστά διαδραστικότητας; Ποιες είναι οι συνέπειες όχι απλά της ανέχειας, αλλά της επιβράβευσης περιεχομένου κατά των εμβολιασμών;
Οι εταιρείες τεχνολογίας θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουν σταματήσει να υποκρίνονται πως όλα τα παραπάνω δεν έχουν κάποιο κόστος. Στην Apple έχουμε κάνει την επιλογή μας εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύουμε ότι μια ηθική τεχνολογία είναι αυτή που λειτουργεί σωστά για τον χρήστη, που τον βοηθά να κοιμηθεί και όχι να τον κρατά σε εγρήγορση, πάντα με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Tim Cook είναι κατά του “τσουβαλιάσματος” όλων των εταιρειών τεχνολογίας από την κοινή γνώμη και έριξε ακόμη ένα καρφί στη Facebook:

Προσπαθώ να ενθαρρύνω τον κόσμο να σκέφτεται λίγο περισσότερο προτού βγάλει κοινά συμπεράσματα για όλες τις εταιρείες τεχνολογίας, αξιολογώντας τις αξίες που πρεσβεύουν και το επιχειρηματικό μοντέλο τους ξεχωριστά. Εάν μια επιχείρηση βασίζεται στην παραπληροφόρηση των χρηστών, στην εκμετάλλευση των δεδομένων τους και στην παροχή επιλογών που ουσιαστικά δεν είναι πραγματικές επιλογές, τότε δεν της αξίζει κανένας έπαινος. Της αξίζει να αναδιοργανωθεί.

, , ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts

Main Tags

About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's.

JSON Variables