freegr

Η Intel στη μάχη των gaming GPUs με τις Arc κάρτες γραφικών

Ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην μακροχρόνια ιστορία της στον χώρο των PCs, η Intel αποκάλυψε και επίσημα πως οι επερχόμενες κάρτες γραφικών της θα ονομάζονται Intel A


rc. Το νέο αυτό brand θα περιλαμβάνει τόσο hardware όσο και software λύσεις και είναι κάτι αντίστοιχο των GeForce και Radeon των Nvidia και AMD Η Intel έχει στα σκαριά πολλαπλές υψηλής απόδοσης κάρτες γραφικών και έχει σχέδια για πολλές γενιές στο μέλλον. Η πρώτη GPU της Arc σειράς θα καταφθάσει στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και για την ώρα γνωρίζουμε απλά πως έχει την κωδική ονομασία “Alchemist”. Ομοίως δε γνωρίζουμε και πολλά για την απόδοση του πρώτου αυτού μοντέλου, πέρα από την πρόθεση της Intel να είναι ανταγωνιστική.

Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να δείτε παιχνίδια όπως τα Forza Horizon 4, Player Unknown Battlegrounds, Metro Exodus, Days Gone και Crysis Remastered Trilogy να τρέχουν σε μια από τις Arc κάρτες γραφικών που ετοιμάζει η Intel.

Οι Arc κάρτες γραφικών της Intel φαίνεται πως είναι ικανές να ανταπεξέλθουν στην πλειοψηφία των σύγχρονων παιχνιδιών και μάλιστα η εταιρία τόνισε πως υποστηρίζουν και τεχνολογίες αιχμής, όπως mesh shading, variable rate shading, video upscaling και real-time ray tracing. Τέλος, η Intel ετοιμάζει και τη δική της απάντηση στην DLSS τεχνολογία της Nvidia, με έναν καινούργιο δικό της αλγόριθμο που θα βασίζεται σε AI-upscaling.

About Freegr network

Από το Blogger.