freegr

MSI Pulse GL66 Review: "Πιάνει τον παλμό του gamer"!

 


Η άφιξη των νέων επεξεργαστών H45 της Intel προκάλεσε ένα νέο επίπεδο ενθουσιασμού ανάμεσα στους λάτρεις των laptop. Περίμεναμε να εμφανιστεί η νέα συλλογή laptop με αυτούς τους επεξεργαστές από την στιγμή που τους ανακοίνωσε η Intel και η MSI ήταν η πρώτη που έκανε αυτό το βήμα πριν από τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Το MSI Pulse GL66 τροφοδοτείται από την 11η γενιά Intel Core i7-11800H με 8 πυρήνες και 16 σπειρώματα. Αλλά εκτός από τον επεξεργαστή, το MSI Pulse GL66 φαίνεται να είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο για gamers που έχουν βλέψεις για παιχνίδια 1080p στο laptop τους.

Προδιαγραφές για …μεγάλα παιχνίδια!

Το MSI Pulse GL66 είναι ένα gaming laptop που φέρνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο προδιαγραφών στο τραπέζι. Η 11η γενιά Intel Core i7-11800H συνδυάζεται με τα γραφικά Nvidia GeForce RTX 3060 GPU με 6GB VRAM για να προσφέρει πολλά υποσχόμενες αποδόσεις στο gaming. Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στις βασικές προδιαγραφές του MSI Pulse GL66 που όπως όλα δείχνουν, είναι σχεδιασμένο για …μεγάλα παιχνίδια:

  • Επεξεργαστής: Intel Core i7-11800H - 8 cores και 16 threads. Base clock 3.1Ghz και boost clock στα 4.2Ghz.
  • Γραφικά: Nvidia GeForce RTX 3060 GPU με 6GB GDDR6 VRAM. Έως και 1485MHz Boost Clock, 85W Maximum Graphics Power με Dynamic Boost.
  • RAM: 16GB DDR4 3200Mhz
  • Αποθηκευτικός χώρος: 2x M.2 SSD slot (NVMe PCIe Gen3)
  • Οθόνη: 15.6" FHD (1920x1080), 144Hz, IPS-Level

Αποδόσεις

 Το MSI Pulse GL66, όπως αναφέραμε και παραπάνω, τροφοδοτείται από έναν από τους πιο καινούριους επεξεργαστές H45 από την Intel. Επιπλέον, έχουν ένα base clock στα 3.1GHz στα 45W και μπορεί να πετύχει ένα single-core boost έως και 4.6GHz όσο οι υπόλοιποι πυρήνες λειτουργούν μέχρι και τα 4.2GHz. Στα γραφικά, είναι εξοπλισένο με μια RTX 3060 GPU με 6GB VRAM και χρησιμοποιεί ένα TGP των 80W με 5W για περισσότερο boost. Επιπλέον, έχει προ-εγκατεστημένη μια RAM 16GB DDR4, drive στο 1TB NVMe και μια οθόνη 1080p με refresh rate στα 144Hz.

Ξεκινώντας με την απόδοση στο gaming, τρέξαμε μερικά παιχνίδια, όπως το GTA V έως αλλά και σχετικά νεότερους τίτλους όπως το Shadow Of Tomb Raider κ.λπ.. Όλα έτρεξαν σε πάνω από 100FPS. Επιπλέον, για όσους ασχολούνται με πιο βαριά γραφικά, είναι σίγουρο, ότι θα έχουν αξιόπιστη απόδοση, αφού οι χρόνοι απόκρισης είναι αρκετά καλοί.

Η οθόνη και τα μάτια σας

Η οθόνη του MSI Pulse GL66 διαθέτει πάνελ 1080p, 15,6 ιντσών με refresh rate 144z που αδιαμφισβήτητα αποτελεί πλεονέκτημα για κάθε gamer. Έχουμε ένα βασικό πάνελ 1080p που είναι κατάλληλο για παιχνίδια χάρη στον υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Οι γωνίες θέασης είναι άνετες, ενώ έχουμε καλό λόγο αντίθεσης αλλά και υψηλή ακρίβεια χρώματος.

Πληκτρολόγιο και θύρες

Προχωρώντας, έχουμε το πληκτρολόγιο, το trackpad και το I/O. Το πληκτρολόγιο έχει ένα ωραίο σύνολο πλήκτρων με λευκές λεπτομέρειες αλλά και υποστήριξη φωτισμού RGB.

Ερχόμενοι στις θύρες, στην αριστερή πλευρά, θα βρείτε τη θύρα φόρτισης μαζί με μια θύρα USB Type-A 3.2 (Gen. 1) και μια θύρα USB Type-A 2.0. Στην δεξιά πλευρά, θα δείτε μια υποδοχή RJ-45, μια υποδοχή HDMI, μια θύρα USB Type-C 3.2 (Gen. 1), μια άλλη θύρα USB Type-A 3.2 (Gen. 1) και μια υποδοχή ήχου.

Στα θετικά του laptop ξεχωρίζουμε τα  δύο SODIMM slots, τα δύο M.2 PCIe x4 slot, αλλά και το 2.5-inch SATA slot.

Όταν η θερμοκρασία χτυπά κόκκινο οι ανεμιστήρες δουλεύουν σε full mode!

Τόσο η CPU όσο και η GPU, ήταν σε θέση να χειριστούν τα διάφορα φορτία πολύ καλά ακόμη και σε λειτουργία Extreme Performance αλλά το μηχάνημα ήταν αρκετά θερμό. Να σημειώσουμε βέβαια εδώ ότι σε μεγάλα φορτία ενεργοποιούνται οι ανεμιστήρες άμεσα ενώ ακούγονται πολύ έντονα, πράγμα λίγο ενοχλητικό όταν παίζουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να έχουμε πολύ καθαρό ήχο. Στην ψύξη του laptop να σημειώσουμε ότι βοηθά και ένα μεγάλο πάνελ εξαερισμού στο κάτω μέρος του πλαισίου και ο ζεστός αέρας βγαίνει από το laptop από τους δύο αεραγωγούς στο πίσω μέρος και τον ενιαίο αεραγωγό που υπάρχει στο πλάι.

Ένα gaming laptop με αισθητική

Το MSI Pulse GL66 διαθέτει νέα εμφάνιση που σχεδιάστηκε μάλιστα από τον Maarten Verhoeven, παγκόσμιο πρωταθλητή του ZBrush 2018. Το πάνω μέρος είναι κατασκευασμένο τιτάνιο ενισχύοντας την αντοχή και την ευελιξία. Υπάρχουν ορατές γραμμές στο καπάκι, προσπαθώντας να αναδείξουν τη νέα ονομασία "Pulse", αλλά εκτός από αυτό, έχει ένα αρκετά μίνιμαλ σχεδιασμό. Η βάση διαθέτει χώρο για να εισέλθει στο πλαίσιο περισσότερος αέρα. Εκτός των παραπάνω στοιχείων, όλο το υπόλοιπο είναι από πλαστικό.

Να σημειώσουμε ότι το καπάκι μπορεί να ανοίξει με το ένα χέρι και ο μεντεσές δίνει μια ωραία και σταθερή αίσθηση. Τα περιθώρια είναι επίσης αρκετά λεπτά. Συνολικά, μας άρεσε πολύ ο απλός σχεδιασμός αυτού του φορητού υπολογιστή. Είναι μόλις 2,25 κιλά με δεδομένο μάλιστα ότι πρόκειται για ένα gaming laptop. Τέλος, ένα από τα καλά στοιχεία, είναι ότι δεν υπάρχει αυτός ο φανταχτερός φωτισμός RGB οπουδήποτε αλλού στο σώμα.

Μπαταρία

Το MSI Pulse GL66 έχει μια εκπληκτικά μικρή μπαταρία 53,5Whr μέσα στο σασί του, η οποία φορτίζει από τροφοδοτικό AC 180W. Σε μια extreme δοκιμή μπαταρίας, κατάφερε να διαρκέσει μόνο για τρισήμιση ώρες και αυτό, γιατί η μικρή σχετικά μπαταρία πρέπει να τροφοδοτεί υλικό για έναν επεξεργαστή i7 και μια GPU RTX 3060. Όσον αφορά στη χρήση σε πραγματικές συνθήκες με εργασίες γραφείου, το Pulse GL66 κατάφερε να διαρκέσει για περίπου 5-6 ώρες, όταν μειώσουμε μάλιστα τη φωτεινότητα.

Συμπερασματικά

Εν κατακλείδι, το MSI Pulse GL66 είναι ένα πολύ ικανό gaming laptop με δεδομένο μάλιστα ότι περιμέναμε αρκετό καιρό να δούμε CPU Intel Core i7 11800H. Ναι, μπορεί να ζεσταθεί εύκολα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι σούπερ ανεμιστήρες που θα φροντίσουν κρατήσουν τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα. Να σημειώσουμε ότι σωλήνας θερμότητας παράγει ικανή ροή αέρα στις χαμηλότερες θερμοκρασίες.  Η στιβαρή ποιότητα κατασκευής και η λιτή (για gaming laptop) σχεδίαση, του δίνει πρόσθετους πόντους.

About Freegr network

Από το Blogger.