AMD

GPU των AMD και Nvidia ενδέχεται να σας εξαναγκάσουν σε αλλαγή τροφοδοτικού


Οι νέας γενιάς ναυαρχίδες των AMD και Nvidia όσον αφορά τις κάρτες γραφικών ενδέχεται να είναι εξαιρετικά ενεργοβόρες, οδηγώντας τους κατόχους τους σε αλλαγή τροφοδοτικού.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ιστοσελίδες 3DCenter και VideoCardz με βάση φήμες και διαρροές που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα.

Οι ναυαρχίδες των σειρών Radeon RX 7000 και GeForce RTX 4000 αναμένεται να «τραβούν» περισσότερα από 400W ή ακόμα και περισσότερα (ορισμένοι leakers υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση θα κυμαίνεται μεταξύ 450W και 500W). Βεβαίως, για την ώρα όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά φήμες και υποθέσεις καθώς δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα πράγματα για τις νέες ναυαρχίδες των AMD και Nvidia.

Ειδικότερα όσον αφορά την ναυαρχίδα της AMD που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 3 θα αξιοποιεί δύο επεξεργαστές γραφικών με την μορφή «chiplets» όπως συμβαίνει και με τους επεξεργαστές της Αμερικάνικης εταιρείας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Radeon RX 6900 XT «τραβάει» περίπου 300W, στην ιστοσελίδα 3DCenter εκτιμούν ότι το TDP της κορυφαίας κάρτας γραφικών Radeon RX 7000-series θα αγγίζει τα 450W. Το ίδιο ισχυρίζονται ότι θα συμβεί και με την κορυφαία κάρτα γραφικών της Nvidia (λάβετε υπόψη ότι η GeForce RTX 3090 καταναλώνει περίπου 350W) ωστόσο όπως αναφέραμε τα πάντα για την ώρα είναι φήμες και υποθέσεις.

Λαμβάνοντας τώρα υπόψη ότι για την GeForce RTX 3090 η Nvidia συνιστά ένα τροφοδοτικό τουλάχιστον 750W τότε το πιθανότερο είναι να απαιτείται ένα τροφοδοτικό 950-1000W για την κορυφαία GeForce RTX 4000-series κάρτα γραφικών της Nvidia. insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.