freegr

Μπορούν να αντικαταστήσουν τα ρομπότ τους ερωτικούς συντρόφους;


Οι ειδικοί πρόσφατα, πέτυχαν δύο σπουδαία επιτεύγματα, που πρόκειται να φέρουν σημαντικές αλλαγές αφού η ανάπτυξη των ρομπότ του σεξ είναι ραγδαία – ειδικά μετά τα αλλεπάλληλα lockdown που έφερε η πανδημία. Σύμφωνα με την The Sun, στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, μηχανικοί ανέπτυξαν ηλεκτρονικό δέρμα που νιώθει πόνο ενώ, στην Καλιφόρνια, ερευνητές έφτιαξαν, μέσω 3D εκτύπωσης, δέρμα που δίνει στα ρομπότ την αίσθηση της αφής. Ο 3D εκτυπωτής χρησιμοποιήθηκε προκειμένου οι ειδικοί να «τυπώσουν» το δέρμα, το οποίο, στη συνέχεια, τοποθετήθηκε σε ρομποτική πλατφόρμα που συνδέθηκε με αισθητήρες. Το δέρμα είναι κατασκευασμένο από την πολυμερή ουσία υδρογέλη που δεν διαλύεται στο νερό, ενώ είναι και ιδιαίτερα απορροφητική. Άλλωστε, συχνά η υδρογέλη χρησιμοποιείται στον βιοϊατρικό τομέα. Δίνει στο δέρμα μια πιο ανθρώπινη αίσθηση, ενώ επιτρέπει στα ρομπότ να ανιχνεύουν πιο εύκολα τι υπάρχει γύρω τους.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα δώσει, όπως ευελπιστούν οι επιστήμονες, περισσότερο έλεγχο στους ανθρώπους έναντι των ρομπότ, ενώ, με την περαιτέρω ανάπτυξή της, θα προσφέρει και ασφάλεια. Στο δέρμα που δημιούργησαν, οι ειδικοί θέλουν να προσθέσουν και άλλες δυνατότητες, πέρα από την όπως τον έλεγχο της θερμοκρασίας ή τον εντοπισμό χημικών ουσιών. Σε ένα ακραίο σενάριο, μάλιστα, αναφέρει το δημοσίευμα, τα ρομπότ του σεξ θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν τον χρήστη για τυχόν κινδύνους, ακόμα και για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, μέσω της ανίχνευσης βακτηρίων. «Μπορούμε επίσης να τα κάνουμε να αισθάνονται χημικές ουσίες και νευρολογικούς παράγοντες ή βιολογικούς κινδύνους όπως μολυσματικά βακτήρια και ιούς», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής ιατρικής μηχανικής στο Caltech, Wei Gao.

Μπορούν να αντικαταστήσουν τα ρομπότ τους ερωτικούς συντρόφους;

Ωστόσο, πόσο πιθανό είναι να αντικαταστήσουν, τελικά τα ρομπότ τους ερωτικούς συντρόφους; Κάποιοι είναι διστακτικοί καθώς θεωρούν ότι, η συγκεκριμένη ανακάλυψη, μπορεί να «απειλεί» τις ανθρώπινες σχέσεις, κάνοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, ενδεχομένως να προτιμούν να αναπτύξουν σεξουαλικές επαφές με ρομπότ, αντί για άλλους ανθρώπους, που θα είχε σαν αποτέλεσμα, σε μεγάλο βαθμό, την κοινωνική αποξένωση. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Sexual Alpha, δύο στους πέντε θα προτιμούσαν ένα ρομπότ για ερωτικό παρτενέρ έναντι ενός άλλου ανθρώπου. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, σε δείγμα 3.292 ατόμων, το 30,1% είπε ότι θα ήθελε ερωτική επαφή με άνθρωπο, ενώ το 37,5% επέλεξε για ερωτικό σύντροφο ένα ρομπότ. Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δύσκολα ακόμα θα υπάρξουν αναταράξεις στη ζωή μας, παρά τις απότομες αλλαγές και ανακαλύψεις στον επιστημονικό τομέα.

Προτιμούμε τα δύσκολα από τα εύκολα

«Νομίζω ότι τα πρώτα εξελιγμένα ρομπότ του σεξ θα δημιουργηθούν γύρω στο 2050, αλλά θα περάσουν άλλα 50 χρόνια μέχρι να τα συνηθίσει η ανθρωπότητα και οι άνθρωποι αποδεχτούν ότι είναι φυσιολογικό κάποιος να λέει: “είμαι ερωτευμένος με ένα ρομπότ και σκέφτομαι να το παντρευτώ”», ανέφερε ο γιατρός κοινωνικής ρομποτικής, David Levy, ενώ ο Neil MacArthur, εμπειρογνώμονας δεοντολογίας, έγραψε στο Men’s Health ότι τα ρομπότ του σεξ θα βοηθήσουν, μεν στην  «οικειότητα και την ανισότητα του φύλου», γεγονός που θα μπορούσε πολλούς ανθρώπους να τα προτιμούν, όμως, η χρήση τους δεν συνεπάγεται και εξαφάνιση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ των ανθρώπων. Οι άνθρωποι δεν επιλέγουν πάντα την πιο εύκολη επιλογή, σύμφωνα με τον ίδιο, αντιθέτως θέλουν να ταλαιπωρήσουν τον εαυτό τους. Εάν τα ρομπότ του σεξ κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση στη σεξουαλική επαφή, ενδεχομένως οι άνθρωποι προτιμήσουν την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων. «Επιλέγουμε την ποικιλία, και έτσι προχωράμε τη ζωή και την καριέρα μας. Επιλέγοντας μόνοι μας τα δύσκολα από τα εύκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

About Freegr network

Από το Blogger.