Οι λεπτομέρειες απομένουν ώστε να είναι έτοιμο 100% το πρώτο Ελληνικό αυτόνομο εναέριο οχήμα, που θα περιπολεί 24 ώρες το 24ωρο το Αιγαίο και τον Εβρο…
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος drone από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με τη συνεργασία τριών πανεπιστημίων που αφορούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, η εξέλιξη των εργασιών είναι συνεπής προς τον συμφωνημένο χρονοπρογραμματισμό. Οι μικρές καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν σε κάποιες από τις εργασίες καλύφθηκαν και το drone αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, αρχές του Ιουλίου.
Πρόσφατα στο drone είχε αναφερθει και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας: «Συμπληρώθηκε το 2ο τρίμηνο των εργασιών του προγράμματος “Αρχύτας”, που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και τριών Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Η δέσμευσή μας ότι οι Έλληνες πολίτες που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα “Αρχύτας” δια του Υπουργείου Οικονομικών, θα ενημερώνονται για την εξέλιξη των εργασιών, με πραγματικά στοιχεία, ανά τρίμηνο αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία της εξέλιξης του έργου, ισχύει απολύτως. Η Ελλάδα κάνει τα βήματα που πρέπει».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το βασικό πλεονέκτημα του Ελληνικού ιπτάμενου οχήματος, που ετοιμάζει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τα τρία Πανεπιστήμια, είναι η αυτονομία. Τα κλασικά drone (πολυκόπτερα) μπορούν να πετάνε για 20 με 30 λεπτά ενώ αυτό που ετοιμάζει η Ελλάδα θα μπορεί να πετάει για περίπου 2 ώρες!
Επίσης η ΕΑΒ με τα πανεπιστήμια ετοιμάζουν και μια ειδική έκδοση του ελληνικού drone που θα χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, άλλες φυσικές καταστροφές το οποίο θα μπορεί να πετάει για 10 ώρες συνεχόμενα ώστε να μεταδίδει από αέρος τη διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου