freegr

Η… μηχανή φιλιών για σχέσεις εξ’ αποστάσεως – Η τεχνολογία που εξιτάρει...

 


Το… τερμάτισε μία κινεζική startup καθώς παρουσίασε νέα εφεύρεση για όσους είναι μακρυά από το ταίρι τους. Με την πάροδο των ετών, έχουν αναπτυχθεί αμέτρητες μορφές τεχνολογίας για να διευκολύνουν τους ανθρώπους να συνδέονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους όταν βρίσκονται μακριά, η νέα μηχανή φιλιού βέβαια είναι κάτι που μας εκπλήσσει.

Η εφεύρεση αποτελείται από ένα ψεύτικο στόμα που έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να φιλάτε τον ή την σύντροφό σας από απόσταση. Η συσκευή που δημιουργήθηκε από έναν μηχανικό στην Κίνα, διαθέτει ένα κινούμενο επιστόμιο από σιλικόνη, που σας επιτρέπει να φιλήσετε τον σύντροφό σας εξ αποστάσεως.

Οι αισθητήρες που έχει μιμούνται την πίεση, την κίνηση και τη θερμότητα των χειλιών του συντρόφου σας, ενώ μεταδίδουν ακόμη και ήχους φιλιού για να είναι όσο το δυνατόν πιο… ρεαλιστικό.  Οι άνθρωποι μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή όταν ο παραλήπτης είναι κοντά, αλλά η σωματική επαφή δεν αποτελεί επιλογή για παράδειγμα, αν κάποιος έχει μόλυνση στο στόμα ή Covid, μεταδίδει ο Guardian.

Η εφεύρεση εμπνεύστηκε από την καραντίνα λόγω του COVID-19. Και αυτό γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, τα lockdown της Κίνας στις αρχές της πανδημίας απαγόρευαν τους κατοίκους να φεύγουν από τα διαμερίσματά τους ακόμα και για μήνες.
«Ήμουν σε σχέση τότε, αλλά δεν μπορούσα να συναντήσω την κοπέλα μου λόγω lockdown», είπε ο Zhao Jianbo, που ήταν ο εμπνευστής της συσκευής. Ο φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, εστίασε το μεταπτυχιακό του έργο στην έλλειψη σωματικής οικειότητας στις βιντεοκλήσεις. Αργότερα δημιούργησε το Siweifushe το οποίο κυκλοφόρησε το MUA, το πρώτο του προϊόν, στις 22 Ιανουαρίου. Η τιμή της συσκευής είναι 260 γιουάν ( δηλ. περίπου 38 δολάρια).

Ξεπουλάει η συσκευή

Τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 μηχανές φιλιού και έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες. Το MUA μοιάζει με φορητή βάση με άχρωμα σφιγμένα χείλη που προεξέχουν. Για να το χρησιμοποιήσουν, οι ερωτευμένοι πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphone τους και να ζευγαρώσουν τις μηχανές φιλιού τους. Όταν φιλούν τη συσκευή, φιλάει πίσω…

Όταν τελειώσουν, μπορούν να ανεβάσουν και να αποθηκεύσουν το φιλί τους σε μια συνοδευτική εφαρμογή, προτού σταλεί στον παραλήπτη, κάτι σαν την αποστολή ενός μηνύματος WhatsApp.  Τα ψεύτικα χείλη στη συσκευή του παραλήπτη αναπαράγουν τις κινήσεις του φιλιού, ενώ μεταδίδουν και θορύβους. 

About Freegr network

Από το Blogger.