freegr

Microsoft: Σημαντικές πλέον οι νέες βελτιώσεις στα Windows 11

 


Από την κυκλοφορία του, τα Windows 11 είναι ένα λειτουργικό σύστημα με πολλή γκρίνια γύρω από αυτό. Μεταξύ όλων αυτών, ένα χαρακτηριστικό για το οποίο οι χρήστες ήταν πολύ θυμωμένοι είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τις προεπιλεγμένες εφαρμογές. Κοιτάζοντας πίσω, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου δύσκολα στα Windows 10. Ωστόσο, η Microsoft αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα και να κάνει χειρότερο τον προεπιλεγμένο χειρισμό της εφαρμογής στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Microsoft

Για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε το Edge να ανοίγει κάθε φορά που κάνετε κλικ σε μια ιστοσελίδα ή σε ένα PDF, θα αναγκαστείτε να επισκεφτείτε την καρτέλα ρυθμίσεων των Windows 11. Εκεί, πρέπει να αλλάξετε με μη αυτόματο τρόπο την προεπιλεγμένη εφαρμογή, και αυτό για κάθε εφαρμογή. Είναι πραγματικά μια μακρά διαδικασία και απαιτεί πάρα πολλά βήματα. Αλλά φαίνεται ότι η Microsoft αποφάσισε επιτέλους να διορθώσει τα πράγματα για τα καλά

Σε μια ανάρτηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι εργάζεται ούτος ώστε να βελτιώσει την εμπειρία των Windows PC. Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα χαρακτηριστικό που υποτίθεται ότι θα επιτρέψει στους χρήστες των Windows 11 να έχουν περισσότερο έλεγχο των προεπιλεγμένων εφαρμογών. Και αργότερα αυτό το έτος, η Microsoft θα εισαγάγει ένα νέο αναγνωριστικό ενιαίου πόρου σε βάθος (URI) για να διευκολύνει τους χρήστες.

Το deep link του URI συνδέσμου θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να στέλνουν τους χρήστες στη σωστή ενότητα του μενού Ρυθμίσεις όταν θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τα Windows 11 χειρίζονται συγκεκριμένους συνδέσμους και αρχεία. Η Microsoft λέει ότι θα δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στις εφαρμογές που είναι καρφιτσωμένες στους επιτραπέζιους υπολογιστές τους.

Με ένα δημόσιο API, η Microsoft σχεδιάζει επίσης να κάνει το μενού έναρξης και τη γραμμή εργασιών να φαίνονται αλλά και να λειτουργούν σωστά. Αυτό το API θα εμφανίζει μια προτροπή, ζητώντας σας να εκχωρήσετε τα δικαιώματα στα προγράμματα προτού εμφανιστούν σε στοιχεία διεπαφής. Και προτού φτάσουν σε μεγαλύτερο κοινό, αυτές οι δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν στο κανάλι των Windows 11 Insider Dev. Επομένως, περιμένετε να μάθετε περισσότερα σύντομα.

About Freegr network

Από το Blogger.